Web Analytics

Pendiuc s-a internat în spital. Judecătorul îl acuză că tergiversează procesul

de | 30.05.2019 13:42 | Dezvăluiri

# Exclusiv! Lovitură de teatru în dosarul asfaltării drumului către vila secretarei # La termenul anterior, avocații fostului primar au reziliat subit contractul cu acesta, iar acum fostul primar a trimis o hârtie din care reiese că e internat pentru analize

Marți, 28 mai, la Curtea de Apel Pitești a avut loc un nou termen în dosarul asfaltării drumului care duce către vila fostei secretare a lui Tudor Pendiuc, Carmen Lis. În primă instanță, în iunie 2018, atât fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, cât și Florentin Branişte, directorul ADP Pitești, au fost achitați de către Tribunalul Argeș după ce fuseseră trimiși în judecată de DNA într-un dosar cu acuzații de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea drumului respectiv.
Ședința de judecată, la care Jurnalul de Argeș a fost singura publicație prezentă, a început cu o surpriză. Fostul primar Tudor Pendiuc nu a fost prezent în sală, însă a lăsat în prealabil o cerere de amânare a cauzei, cerere în care a specificat și că dorește să dea declarații. În respectiva cerere, Tudor Pendiuc mai preciza că îi este imposibil să ajungă la proces, deoarece s-a internat într-un spital din Capitală pe 24 mai.
Procurorul DNA din acest dosar a cerut respingerea cererii, motivând că ”e evidentă intenția inculpatului de a tergiversa soluționarea cauzei. Dosarul este înregistrat din octombrie 2018 și este la al 7-lea termen. La termenul precedent, ambii avocați ai inculpatului Pendiuc Tudor au făcut cerere de reziliere a contractului cu o zi înainte de data judecății. Și acum, cererea este formulată cu o zi înainte de proces, motivând că s-a internat în spital”.
Mihai Mareș, noul avocat al lui Tudor Pendiuc (fostul primar mai are și o avocată din oficiu), a cerut și el amânarea cauzei, motivând că s-a întors în țară din SUA pe 27 mai, cu o zi înainte de proces, și că nu a avut timp să studieze dosarul.

Judecătorul Costin Andrei Stancu: „Inculpatul Tudor Pendiuc dă dovadă de rea-credință”

Președintele completului, judecătorul Costin Andrei Stancu (n. red. – celălalt membru al completului a fost judecătorul Ioan Fundătureanu), a respins însă ambele cereri, venind cu argumente pertinente și temeinic justificate. Legat de solicitarea lui Tudor Pendiuc, judecătorul a spus că ”probele au fost administrate. Este un mijloc de tergiversare. Inculpatul Pendiuc Tudor dă dovadă de rea-credință când spune că vrea să dea declarații; l-am întrebat de două ori pe parcursul procesului, a spus de fiecare dată că nu vrea să dea declarații. Considerăm că această cerere este un tertip pentru a tergiversa soluționarea cauzei. Cu atât mai mult cu cât data trecută a venit dumnealui și a stabilit acest termen. A avut avocați foarte buni și cu mare experiență, domnul Pendiuc a avut o apărare foarte bună”. În motivarea respingerii cererii, judecătorul Costin Andrei Stancu a mai spus și că ”instanța trebuie să verifice doar apărările și acuzațiile. Dosarul este la dezbateri. Până la momentul la care domnul Pendiuc și-a schimbat atitudinea procesuală, lucrurile mergeau foarte bine”.

Procuror DNA: „Inculpatul Tudor Pendiuc a acționat cu intenție”

În pledoaria pe care a susținut-o și la finalul căreia a cerut condamnarea lui Tudor Pendiuc și a lui Mircea Braniște, directorul ADP Pitești, procurorul DNA de caz a spus: ”Din acte reiese că inculpatul Pendiuc Tudor făcea vizite numeroase la martora Lis Carmen. Inițial, în prima declarație dată la DNA, Tudor Pendiuc a spus că ADP Pitești trebuia să verifice regimul juridic al terenului. Ulterior, Tudor Pendiuc și-a nuanțat declarația, spunând că terenul a făcut parte din domeniul public. Inculpatul Pendiuc Tudor a acționat cu intenție directă”.
Procurorul DNA a făcut referire în susținerea afirmațiilor sale și la martorul Vlad Voiculescu, cel care deține terenul pe care a fost făcută o parte din drumul până la vila lui Carmen Lis. ”Martorul Vlad Voiculescu a încercat să își îngrădească terenul. Primăria Pitești l-a chemat în judecată pentru că ar fi împrejmuit terenul în altă manieră, fundație de beton în loc de plasă de sârmă. Încă o dovadă că inculpatul știa că drumul este proprietate privată. Vlad Voiculescu a spus că țevile de apă au fost trecute abuziv prin proprietatea sa”.

Mircea Branişte: „Am fost interceptat două luni. Dacă aş fi vrut să ascund ceva, nu credeţi că ar fi apărut la dosar?”

Instanța i-a dat cuvântul și lui Mircea Braniște, directorul ADP Pitești, pentru a își spune punctul de vedere. ”A fost un concurs de împrejurări. Primarul municipiului Pitești, care era șeful meu direct, mi-a spus să asfaltez acel drum. Toți martorii au spus că nu de fiecare dată se verifica situația juridică a terenurilor. Iar situația de la fața locului nu mi-a dat de gândit că ar trebui să fac și asta, adică să verific situația juridică. Am avut tot timpul credința că totul este în regulă. Am fost interceptat două luni. Dacă aș fi vrut să ascund ceva, nu credeți că ar fi apărut la dosar?”, le-a declarat Mircea Braniște judecătorilor.
Instanța a rămas în pronunțare în acest dosar, verdicul final urmând a fi dat pe 6 iunie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Domnule” Pendiuc m-ai dezamagit ! Credeam ca este ceva de capul tau, ca bata nu pareai dar, cand secrtetara-ti zice : „Da’ bine, bou …. ” . Marele „BOU” am fost eu, atunci cand te votam fix, ca bou’ …. .