Web Analytics
scris vineri, 31.05.2024

Pendiuc, încă două săptămâni în detenție în așteptarea pronunțării

Joi, mai, Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, a avut din nou emoții. Noua sa cerere de liberare condiționată, după un an de încarcerare, a avut termen la Judecătoria Pitești. Magistrații au decis însă amânarea pronunțării până în data de joi, 13 iunie.

Pendiuc, încă două săptămâni în detenție în așteptarea pronunțării

Citește și: Spitalul Județean de Urgență luat cu asalt de pacienți

Vă reamintim că fostul edil se află în detenție după ce, la începutul lunii mai 2023, deci acum un an, Curtea de Apel București a decis condamnarea lui la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. Aceeași pedeapsă o au de ispășit în dosarul cu autobuzele Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi.

Anul trecut, printr-o sentință pronunțată pe 21 decembrie, Judecătoria Pitești i-a respins fostului edil al Piteștiului o astfel de cerere. Și lui Constantin Scarlat, judecătorii i-au respins în această lună o cerere de liberare condiționată, decizând că poate reînnoi un astfel de demers peste o jumătate de an.

Tudor Pendiuc a fost obligat, împreună cu alte persoane, și la plata unui prejudiciu de peste 23 de milioane de lei.

Pentru că Pendiuc are vârsta de peste 60 de ani, el împlinind 70 de ani în luna august, poate fi liberat condiţionat, conform legii, după executarea unei treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani. Or, fiindcă fostul edil a mai stat nouă luni după gratii pe parcursul urmăririi penale, în tatal a însumat fracţiunea corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberarea condiţionată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...