Web Analytics

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva va fi prelungit, de la 3 la 7 zile

de | 26.09.2020 11:18 | Actualitate

     Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunțat că pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva va fi prelungit anul acesta, de la 3 la 7 zile.

Decizia a fost luată de reprezentanții Bisericii în contextul în care România se numără printre primele 7 state pentru care UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția pandemiei COVID-19, iar la nivelul întregii țări tot mai multe școli trec în scenariul roșu din cauza creșterii numărului de infectări în rândul elevilor și profesorilor, transmite G4Media.
  • Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat pentru G4Media.ro că niciun reprezentant al BOR nu a înștiințat instituția cu privire la decizia de a organiza pelerinajul și, mai mult, de a-l prelungi la o săptămână. Procesiunea religioasă de la Iași a devenit cunoscută în întreaga țară și din cauza îmbulzelii din jurul raclei, pe care o ating și sărută în fiecare an circa 200.000 de participanți. 

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei susține că a luat decizia de a crește numărul de zile în care pelerinii pot trece pe la racla Sfintei Parascheva tocmai pentru a evita aglomerația și că, pe toată durata procesiunii, vor fi amplasate culoare care vor asigura distanțarea socială între pelerini.

Citește mai departe pe presshub.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Păi eu zic să se facă sesizare ,,cineva,, și să primească amenzi și interdicție.
    Astfel de iresponsabilitate trebuie aspru sancționată.
    Mitropolia trebuie cercetată penal conform legilor.