Web Analytics

Pelerinajul de Florii suspendat. Ramurile de salcie vor fi distribuite credincioșilor de către voluntari, la cerere

de | 11.04.2020 11:16 | Actualitate

Pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta. Ramurile de salcie sau de finic vor fi binecuvântate în biserică în sâmbăta lui Lazăr, în această seară, adică, după vecernie, sau mâine, în Duminica Floriilor. Ele vor fi distribuite duminică, 12 aprilie , de către voluntari, credincioșilor din parohie care solicită acest lucru. Voluntarii vor purta măști și mănuși de protecție.În Săptămâna Sfintelor Patimi nu se săvârșește slujba Sfântului Maslu în comun pentru a se evita adunarea unui mare număr de oameni iar spovedania și împărtășirea credincioșilor, în această săptămână se va face doar la domiciliu.La intrarea în locuința credincioșilor, preotul trebuie să poarte încălțăminte de unică folosință, mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă și săpun precum și cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult și epitrahil , trusa liturgică pentru împărtășirea celor bolnavi, care vor fi atât anterior cât și ulterior folosirii, dezinfectate. Aceste îndrumări aparținând Sfântului Sinod au fost transmise de Arhiepiscopia Argeșului, sub semnătura ÎPS Calinic, tuturor protoieriilor din Argeș pentru a fi apoi date bisericilor.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Avem foarte mulți profesori de religie care sunt si popi in același timp.
    Orele nu și- le fac, dar primesc bani și de la biserică și de la școală.
    Tudosoiu (de la PSD sau PNL că nu se mai știe) șef la ISJ ARGEȘ se face că nu știe. Tăcerea lui Tudosoiu îi este cumpărată de popi pe bani grei.
    Este inadmisibil ca în timp ce avem absolvenți de religie care nu au loc de muncă, popii să ia salariu pentru ne muncă din două locuri.
    Vă rugăm să faceți un articol de presă și pe această temă.