Web Analytics

„Pedeliştii ne răspundeau mereu la petiţii, ăştia de acum nu ne-au răspuns niciodată”

de | 2.05.2018 18:34 | Economie

12 ionel popescu# Spune Ionel Popescu, liderul sindicatului Rafinorul

Rafinăria Arpechim reprezintă, cu siguranță, unul dintre paradoxurile economiei românești de azi. Deși este ținută de către OMV de 7 ani în picioare și într-o stare de conservare care ar permite repornirea ei în orice moment, OMV care mai folosește doar foarte puțin din rafinărie ca terminal și depozit de hidrocarburi, Arpechim pare că nu mai reprezintă nicio importanță pentru statul român, care a irosit deja câteva ocazii bune de a se implica și a o salva.

Ionel Popescu: „Așteptăm de ani buni un răspuns de la actuala guvernare”

Liderul Sindicatului Rafinorul din Rafinăria Arpechim, Ionel Popescu, ne-a povestit, revoltat, despre lipsa de reacție și de interes a guvernării social-democrate pentru acest obiectiv economic argeșean: „Am înaintat o documentație încă de când era domnul Mihai Oprescu prefect, atât domniei sale, cât și guvernanților de la București, încă de acum aproape patru ani. Am scris acolo tot ce era necesar pentru a demonstra că rafinăria poate fi repornită, am arătat chiar și cu ce costuri. Nu am primit niciun răspuns nici până în ziua de azi. Domnule, ăia dinainte, pedeliștii, ne răspundeau mereu. Ariton, când era ministru la Economie, ne-a răspuns, chiar i-a scris oficial Marianei Gheorghe că vrea să preia rafinăria, dar a picat guvernul și s-a blocat totul. Boc ne-a răspuns, până și Băsescu ne-a răspuns când i-am scris. Ăștia de acum nu ne-au răspuns niciodată, nici până acum”.

„Au stat chinezii trei luni aici, nu i-a băgat nimeni în seamă”

„S-au perindat tot felul de delegații de investitori pe aici și nu i-a băgat nimeni în seamă. Au venit arabii, au stat ce au stat și au plecat. Au venit chinezii, au stat trei luni aici, nu i-a băgat nimeni în seamă. Au plecat la Midia, au luat-o pe aia, i-au plătit și datoriile și s-au pus pe treabă acolo. Nu putea, domnule, statul român atunci să se implice, să plătească investitorii chinezi tot ce era de plătit, s-o preia de la OMV și să le-o dea lor apoi pe un leu doar ca s-o pună în funcțiune?”, a mai spus liderul sindical pentru Jurnalul de Argeș.

„OMV o ține în picioare și statul se face că nu vede”

„Știți ce e uimitor? Că OMV, chiar dacă n-o mai folosește, ține în picioare rafinăria asta, de 7 ani de zile, doar-doar o veni statul român să spună ceva. Au vrut ei s-o demoleze la început, dar au renunțat, s-a schimbat și legislația între timp și nu mai e așa ușor, ne-am implicat și noi. E în picioare rafinăria de la Pitești și e într-o stare în care pot fi oricând demarate procedurile de repunere în funcțiune. Tot ce lipsește este ca statul român să spună ce are de gând cu această rafinărie, iar statul român nu spune nimic. Asta așteptăm cu toții, asta așteaptă și OMV, pentru că să nu vă imaginați că OMV o va ține pe vecie în picioare”, a mai spus sindicalistul Ionel Popescu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii