Web Analytics
scris sâmbătă, 07.09.2024

Pe albia Cârcinovului a crescut lăstărișul. Mai multe lacuri au secat

Am încheiat cea mai caldă vară din istorie, anunță – în ultimul raport – Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice.

Pe albia Cârcinovului a crescut lăstărișul. Mai multe lacuri au secat

În bazinul hidrografic Argeș-Vedea, 5 râuri monitorizate de Apele Române au secat. Pe albia Cârcinovului a crescut lăstărișul.

Fenomenul de secare este monitorizat pe cursurile de apă cu stații hidrometrice și a fost înregistrat la stațiile Dobrești – pe râul Cârcinov, Furculești – râul Urlui, Vârtoapele- râul Câinelui, Poienari- râul Sabar, Crovu – râul Glavacioc.

Citește și Au ars hectare întregi în Argeș

Mai multe lacuri di Argeș, vestite pentru pescuit au secat în această vară, iar peștii au murit, au anunțat pescarii pe grupurile de WhatsApp.

Probleme grave sunt și în Delta din Carpați, o arie naturală din Brașov, protejată pentru bălțile ei cu pești și stufărișurile în care cuibăresc specii rare de păsări. Trei lacuri au devenit intinderi de pământ uscat, cu crăpături adânci, din care ies cochilii de scoici uscate. Puținele vietăți rămase aici se înghesuie în ochiurile de noroi, pe care plutesc pești morți.

Mica deltă formată în apropierea Bucureștilor de către râul Neajlov a secat aproape în totalitate din cauza secetei prelungite.

Până în vara acestui an, delta Neajlovului de la Comana era un refugiu pentru multe specii de păsări și pești, însă vara caniculară a dus la secarea unei mari părți a zonei.

Și pentru luna septembrie, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Abaterile cele mai mari de la specificul perioadei vor fi în nord-estul țării, săptămâna viitoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...