Pe 6 aprilie, Tudosoiu s-ar putea întoarce la catedră

de | 26.03.2015 14:00 | Dezvăluiri

# Ministerul Educaţiei confirmă că şeful IŞJ Argeş şi-ar putea pierde postul.

Scandalul de la Inspectoratul Şcolar Argeş, cu Titi Tudosoiu proaspăt picat la examenul „generalilor”, dar rămas încă în funcţia de şef, continuă. Într-o conferinţă de presă organizată imediat după „glorioasa” retragere din concurs, Tudosoiu a expus motivele pentru care a părăsit sala de examen, făcându-i cu ou şi cu oţet pe oficialii din cadrul Ministerului Educaţiei care şi-au permis să îi dea subiecte numai din management educaţional, avansând şi ideea că „un manager nu trebuie să înveţe toate legile astea pe de rost”. Ce exemplu mai nepotrivit de atât puteau primi elevii de clasa a XII-a care susţin în acest an examenul de bacalaureat sau dascălii care în vară dau titularizarea şi definitivatul? Contactat de Jurnalul de Argeş, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, nu a dorit să comenteze afirmaţiile deplasate făcute de Tudosoiu în privinţa organizării examenului.

„Decizia de păstrare în funcţie sau eliberare din funcţie  aparţine exclusiv ministrului Educaţiei”

Totuşi, orele junelui profesor de educaţie fizică pe scaunul de şef la Învăţământ par a fi numărate. Ministerul Educaţiei ne-a transmis că până la data de 6 aprilie 2015 vor înceta automat, prin ordin de ministru, toate detaşările pentru posturile de inspector general. „Generalii” care au promovat concursul vor fi reconfirmaţi în funcţii, iar cei care l-au picat s-ar putea întoarce la catedră, locul lor fiind luat de alţi inspectori generali, care vor asigura interimatul până la 31 august a.c. „Conform prevederilor legale, în condiţiile în care, după desfăşurarea concursului, rămân vacante funcţii de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic, ocuparea acestora se poate realiza prin detaşare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai mult de sfârşitul anului şcolar respectiv. Decizia de păstrare în funcţie sau eliberare din funcţie a unui inspector şcolar general aparţine exclusiv ministrului Educaţiei. În cazul de faţă, toate aceste decizii, formalizate mai întâi prin ordine de ministru privind încetarea tuturor detaşărilor şi apoi prin ordine de numire a celor care au promovat concursul, respectiv a celor care vor asigura conducerea inspectoratului până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de începutul noului an şcolar, se vor lua până în data de 6 aprilie 2015”, ne-a comunicat Biroul de presă al Ministerul Educaţiei.
Cât despre organizarea unui nou concurs, se pare că ministrul Educaţiei va lua o decizie în funcţie de calendarul celorlalte activităţi din învăţământul preuniversitar. Şi cum pe listă sunt alte examene cu mult mai importante, respectiv evaluare naţională, admitere în clasa a IX-a, bacalaureat, definitivat, titularizare, concursul „generalilor” ar putea rămâne deocamdată în stand-by.

Lui Tudosoiu i-au picat la concurs subiecte din cartea directorului ARACIP

Potrivit declaraţiilor făcute imediat după retragerea sa din concurs, lui Tudosoiu i-ar fi picat la testul grilă susţinut în faţa calculatorului doar subiecte de management educaţional din manualul unui oficial din cadrul Ministerului Educaţiei, strecurat pe ultima poziţie în bibliografia pentru examenul de inspector general. Cartea cu pricina se numeşte chiar „Management educaţional”, a fost editată în 2004 şi îl are drept coordonator pe prof. univ. Şerban Iosifescu, nimeni altul decât directorul ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar). De altfel, în bibliografia pentru concursul de inspectori generali Ministerul Educaţiei a mai strecurat încă un manual al directorului ARACIP, „Managementul educaţional pentru instituţiile de învăţământ”, publicat la Bucureşti, în urmă cu 14 ani.
Iustina HARCO-BURCEA

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii