Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Pe 21 septembrie, de Ziua Mondială a Păcii – Concert extraordinar „ROMANIA FOR PEACE”

Pe 21 septembrie, de Ziua Mondială a Păcii – Concert extraordinar „ROMANIA FOR PEACE”

Pe 21 septembrie, Orchestra New Hope și dirijorul Octavian Lup invită publicul bucureștean să celebreze împreună Ziua Mondială a Păcii. Concertul extraordinar „ROMANIA FOR PEACE” îi va avea ca invitați speciali pe soprana Veronica Anușca și violonistul Valentin Șerban. Evenimentul se va desfășura în aer liber, în Piața George Enescu din București, de la ora 19:00, iar accesul spectatorilor este gratuit.

Cred că pacea și muzica sunt esențe sinonime. Pentru prima dată, Orchestra New Hope dedică un concert Zilei Mondiale a Păcii. Cred că este mai multă nevoie ca oricând de punerea în lumină a acestui concept, într-o lume din ce în ce mai măcinată de conflicte. Și ce limbaj este mai potrivit decât muzica, pentru a duce mesajul păcii către public? Vom cânta despre pace în acest limbaj minunat al sunetelor, cel fără de granițe geografice, de etnie sau religie.” – violoncelistul Octavian Lup – dirijorul Orchestrei New Hope și inițiatorul proiectului.

„Programul propus de Orchestra New Hope în cadrul evenimentului include lucrări semnate de compozitori ale căror creații transmit de sute de ani mesajul universal al păcii. Publicul se va bucura de muzica marilor creatori Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu sau Giacomo Puccini, dar și de lucrări precum „Toamna” din „Anotimpurile” lui Astor Piazzola, maestrul tangoului argentinian, sau „Lista lui Schindler” de John Williams, rescrisă pentru violoncel și orchestră, celebră în repertoriul cinematic.

Piața George Enescu, din inima capitalei, a fost aleasă special ca loc de desfășurare a concertului, ca spațiu de mare încărcătură istorică și reprezentativă pentru simbolistica evenimentului. Aflată în proximitatea Pieței Revoluției, unde acum 35 de ani a debutat Revoluția Română, Piața George Enescu este un spațiu potrivit pentru celebrarea artei și a bucuriei de a fi împreună, în pace și libertate.

Sărbătorită anual la nivel internațional, 21 septembrie – Ziua Mondială a Păcii a fost instituită în 1981, de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, pentru a crește angajamentul în slujba păcii, dincolo de orice fel de diferenduri şi pentru a contribui în plus la edificarea unei culturi a păcii, în interiorul şi în relaţiile dintre naţiuni, precum şi în rândul oamenilor”, a transmis Connect Media într-un comunicat de presă.

Citește și Video! A XV-a ediție a Concertului Regal caritabil va reuni tineri muzicieni excepționali pe scena Ateneului Român – 25 octombrie 2024

Concertul extraordinar „ROMANIA FOR PEACE” este susținut în cadrul Bucharest Music Film Festival, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București. Organizator este Asociația New Hope Music, iar partener: Connect Media

Orchestra New Hope a fost creată în 2018, la inițiativa violoncelistului Octavian Lup. Tinerii ce alcătuiesc orchestra fac parte din cele mai importante instituții muzicale din România. De-a lungul anilor, Orchestra New Hope a organizat o serie de concerte unice la nivel mondial, atât pe scene consacrate, precum Ateneul Român, cât și în spații neconvenționale, precum spitale din București, Cluj-Napoca, Craiova, Bistrița, Iași, alături de artiști de renume, precum Paula Seling sau Alexandru Tomescu.

Bucharest Music Film Festival combină muzica live cu proiecțiile cinematografice. Timp de 11 ediții, între anii 2006 și 2016, evenimentul cultural a adus muzica clasică din sala de concert în centrul orașului, în aer liber.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...