Web Analytics

Paznici de scaune

de | 23.07.2014 18:04 | Opinii

Primarul Pendiuc, președintele Tecău și prefectul Oprescu se întâlnesc și discută. O dată, de două, de nouă. În ședințe scurte și dese, cheia marilor succese, în care se împachetează unii pe alții în fum.  Ei se mint că formeză o echipă și alții ne fură județul, la un trabuc și o pipă.  Ipocrizia a ajuns la cote maxime în această formulă de trei, total ineficientă pentru viitorul (care viitor?) al județului Argeș. Măcar să numească Ponta pe unul dintre ei șef și atunci știm pe cine să luăm de guler, dacă tot ne pierdem identitatea ca județ. Pentru că, să nu ne facem nicio iluzie, spre asta ne îndreptăm! Prin Direcția de Finanțe, mutată nefericit la Prahova, Sebastian Ghiță și băieții lui au rupt o halcă din județul Argeș. Prin Direcția Antifraudă, teleportată la  Alexandria, Liviu Dragnea și baronașii săi și-au înfipt caninii într-o  felie consistentă din același tort numit județul Argeș. Mai nou, de când utilajele se mută într-o veselie la Giurgiu și se alocă peste 80 miliarde lei din banii DAAV Argeș-Vedea în modernizarea sediului din orașul port la Dunăre, pierdem și singura regională pe care o aveam. În cazul acesta, Marian Oprișan de la Vrancea e cel care și-a făcut cap de pod în Argeș, prin Vasile Pintilie, directorul Apelor Române. Cine  e Vasile Pintilie? Fecior în casa baronului Oprișan și protector de pipotă al Iliuței Matei, specialista pe toace adusă de la Giurgiu ca să facă dezordine la conducerea Direcției Apelor Argeș – Vedea. Asta până se face transferul total al instituției către Dunăre.
Stați că n-am terminat! Nici regionala de agricultură nu se va mai face în Argeș pentru că și-a luat partea leului Târgoviștea Ilenei Sărăroiu și a președintelui de CJ, Adrian Țuțuianu. Ba chiar și Arhiepiscopia Târgoviștei a ajuns să facă lobby pentru ca regionala de agricultură să rămână bătută în cuie la Dâmbovița. Bref, exact ca în melodia răposatei Ileana Sărăroiu a ajuns județul Argeș. La condiția unei bătrâne părăsite într-o gară, care întreabă o fetișoară: „Fetița, fetița mea/Unde e Târgoviștea?”.
Mulțumim pe această cale și lui Vărănel Constantin, vicepremier în Guvernul României, ministru al Agriculturii, deputat de Pitești, absolvent al Colegiului Brătianu și fiu al unor părinți care domiciliază în cartierul Popa Șapcă și cumpără și ei, la fel ca și noi, ceapă turcească din Piața Ceair. Mulțumim, Daniel! Niciodată n-am avut un ministru care să fie argeșean 100% și care să nu facă nimic, exact în același procent, pentru județul de unde s-a ridicat.
Revin pe final la cei trei crai de la asfințitul județului Argeș, și îi nominalizez din nou pe primarul Tudor Pendiuc, președintele CJ Florin Tecău și prefectul Mihai Oprescu. Nu ne ajută cu nimic faptul că ei au ajuns să se întâlnească doar ca să facă terapie în grup și fiecare să-și panseze suspiciunile în raport cu ceilalți doi, care s-ar putea coaliza împotriva celui de-al treilea. Dacă lucrurile vor ieși rău pentru Argeș, vor fi judecați la pachet. Și nu vor rămâne în istoria acestui județ decât ca niște paznici de scaune. Ai propriilor scaune.
Gabriel Grigore 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii