Web Analytics
scris marți, 28.05.2024

Patru elevi de la „Zinca Golescu” participă la Concursul Național de Proiecte Antidrog „Împreună”

Patru elevi de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești participă la Concursul Național de Proiecte Antidrog „Împreună”, susținut de Ministerul Educației în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog.

Patru elevi de la „Zinca Golescu” participă la Concursul Național de Proiecte Antidrog „Împreună”

Apostol Ioana, Tudoran Maria, Tudoran Ioana și Postelnicu Radu sunt elevi în clasa a IX-a și sunt coordonați de profesoara Popa Gabriela. După ce au participat la ședințe de informare din partea specialiștilor Antidrog, elevii au creat o prezentare și au mers în câteva școli din județ pentru a le vorbi tinerilor despre documentările lor; au creat expoziția „Vise Fără Fum”, concursul de prezentari „Hobby-ul meu mă vrea sănătos” și un chestionar.

Citește și Zilele Teatrului Piteștean, 28 mai – 2 iunie. Spectacole pe stradă

„Tema ediției din acest an este „Vaparea și noile substanțe psihoactive”, iar elevii au abordat într-un mod cât mai atractiv și modern tema într-o prezentare menită să capteze atenția grupului țintă, încadrat între 11 și 17 ani.

S-au axat pe dezvoltarea cunoștințelor lor și au participat la sedințe de informare din partea specialiștilor de la Agenția Națională Antidrog, a psihologului și a cadrelor medicale ale colegiului și a unui medic de familie. Echipa formată din cei 4 elevi a vizitat câteva școli (Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Zinca Golescu”, Școala Gimnazială nr. 1 Costești), aducând în atenția elevilor cunoștințele și rezultatul documentării lor despre tema concursului.

Pentru cei dornici să se implice în proiect au organizat diferite activități cum ar fi: Expoziția „Vise Fără Fum”, Concursul de prezentări „Hobby-ul meu mă vrea sănătos” și, nu în ultimul rând, un chestionar de feedback. Pe lângă cunoștințele științifice, membrii echipei „Viață fără dependență” au acumulat și experiență în ceea ce privește vorbitul în public, munca în echipă și creativitate.

Informații despre activitățile susținute au fost încărcate pe site-ul proiectului (aflat în lucru), iar elevii speră să ajungă la cât mai mulți tineri. Aproximăm că proiectul desfășurat la Colegiul Național „Zinca Golescu” a antrenat peste 200 de elevi (membri ai echipei și voluntari), peste 30 profesori și specialiști”, a transmis echipa de la „Zinca Golescu” într-un comunicat de presă.

Citește și Premianții Festivalului Internațional de Literatură în Stradă de la Pitești

Concursul Național de Proiecte Antidrog „Împreună” se desfășoară în două etape: județean și național. Până pe 31 mai echipele înscrise în concurs sunt în faza de implementare a proiectelor, urmând ca în intervalul 1-15 iunie să aibă loc jurizarea și premierea proiectelor. Echipele câștigătoare vor participa în vară la faza națională a concursului, la Eforie Nord.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită