Web Analytics

Patru biserici din Argeş, reabilitate cu fonduri europene

de | 29.08.2019 13:25 | Economie

Prin Programul Operațional Regional, la nivelul județului Argeș, în cadrul Priorității de investiţii 5.1: „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, au fost depuse șapte cereri de finanțare și tot atâtea contracte semnate. După cum ne-au precizat reprezentanții ADR Sud Muntenia, patru dintre proiecte privesc reabilitarea a patru lăcașe de cult din județ.

Primul proiect se referă la restaurarea Mănăstirii Aninoasa și prevede, printre altele, restaurarea picturii bisericii, precum și amenajarea unui muzeu. Valoarea totală a proiectului este de 17,9 milioane lei.
Cel mai mare proiect ca valoare dintre cele patru se ridică la 21,9 milioane lei și se referă la restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a ansamblului Palatului episcopal de la Curtea de Argeș, a clădirilor anexe, a bisericii de lemn „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, a zidului de incintă, a rețelelor exterioare și construirea unui punct de informare. Beneficiarul proiectului este Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
Un alt proiect cu finanțare europeană pentru lăcașele de cult din Argeș are drept beneficiar Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung și va consta în consolidarea și restaurarea acesteia. În acest caz, valoarea proiectului se ridică la 19,7 milioane lei.
În fine, al patrulea proiect semnat pentru județul nostru va avea drept rezultante restaurarea și consolidarea Bisericii “Sf. Nicolae Popa-Savu” din Câmpulung, valoarea proiectului ridicându-se la 4,9 milioane lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii