Web Analytics

Patronul miliardar de la Nidec vine joia viitoare la Piteşti

de | 17.05.2018 09:42 | Economie

12 nidecPregătiri febrile la Micromotoare pentru întâmpinarea lui Shigenobu Nagamori, miliardarul japonez care controlează concernul nipon Nidec Corporation, concern care în urmă cu doi ani a preluat IMEP de la George Copos.  Acesta va vizita fabrica de la Pitești joi, 24 mai, ocazie cu care va organiza și un fel de inaugurare a acesteia sub brandul Nidec, eveniment la care, potrivit informațiilor noastre, vor fi invitate și oficialități locale și centrale. În așteptarea șefului cel mare, la IMEP se lucrează de zor, astfel încât atât în exteriorul, cât și în interiorul fabricii de motoare electrice să existe o ordine și o curățenie cât mai… japoneză. S-a montat firma pe clădirea principală, s-a vopsit tot ce era de vopsit, s-a turnat inclusiv vopsea cauciucată în spațiile de producție, s-a pus gazon pe spațiile verzi, toate acestea pentru o vizită de rang zero.
Din câte se pare, intențiile japonezilor sunt ca fabrica de la Pitești să devina una model, una pilot în ceea ce privește prezența lor în Europa.

Și sindicaliștii îl așteaptă pe Nagamori

Vizita boss-ului de la Nidec este așteptată cu nerăbdare și de către sindicaliști, dar nu pentru a declanșa vreun protest sau vreo grevă, ci pentru a-i spune ce păsuri au. „În primul rând, vrem să-i mulțumim pentru că ne-a preluat de la Copos și ne-a salvat astfel de la o moarte sigură. Trebuie să recunoaștem că lucrurile sunt schimbate cu totul față de perioada de dinaintea preluării, schimbate în bine vreau să spun. S-a mărit capacitatea de producție, s-au făcut angajări, iar acest trend va continua, ceea ce este foarte bine. Totodată vrem să-i înaintăm și un memoriu în care să-i spunem care sunt așteptările noastre dat fiind că, atât din punct de vedere salarial, cât și al unor drepturi, ne situăm încă sub media națională”, ne-a declarat Florian Stănculescu, liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea” din Nidec Corporation România.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii