Patronul de la Atac de Argeş, despre primarii care îl acuză de şantaj: „Şi ei sunt penali toţi… Toţi au dosar!”

de | 17.05.2017 22:26 | Dezvăluiri

11 paraschivescu# Exclusiv. Paraschivescu contraatacă
Miercuri, 10 mai, a avut loc un nou termen în procesul deschis împotriva fostului patron al ziarului Atac de Argeş, Florin Paraschivescu. La Judecătoria Piteşti au fost audiaţi, pe rând, patru jurnalişti, martori în dosarul în care Florin Paraschivescu este acuzat de nu mai puţin de şase infracţiuni de şantaj şi una de tâlhărie. Este vorba de Oana Galanton, Doru Iuga, Alin Untaru şi Dan Badea, foşti colaboratori ai publicaţiei Atac de Argeş, patronată, la data faptelor reţinute în dosar, de Paraschivescu.

Jurnaliștii audiați au declarat că nu știu nimic de niciun șantaj, ceea ce-i dă lui Florin Paraschivescu motiv să creadă că lucrurile s-ar schimba în favoarea sa, asta în contextul în care procurorii au reţinut la dosar acuzaţii de şantaj venite din partea primarului comunei Albota, Ion Dumitru, dar şi declaraţii ale lui Ion Georgescu (primarul oraşului Mioveni), ale Argentinei Culcuş (directorul Centrului Cultural Mioveni) şi ale lui Gheorghiţă Boţârcă (primarul oraşului Topoloveni), declaraţii care plasează scandalul în aceaeaşi zonă a presiunilor şi constrângerilor exercitate în scopul obţinerii unor sume de bani.
„Referitor la acuzațiile de șantaj, nu se concretizează nimic…. Deci nu a fost vorba de niciun șantaj. Nu am cerut bani la nimeni. În presă e normal să scrii mai agresiv…  Ziarul meu era de scandal, scriem mai agresiv, poate i-am jignit, poate i-am deranjat, dar nu m-am dus la ușa lui (n.red. a primarului Ion Dumitru) să-i zic: «dacă nu-mi dai un leu, scriu de tine» sau «dacă îmi dai, mă opresc». Nu există așa ceva! Ei afirmă că se simțeau constrânși din cauza materialelor negative care apăreau. Dar uitați-vă în ziar, în toată presa… Toți scriu negativ despre ei. Și ei sunt penali toți… Toți au dosar!”, a declarat, exclusiv pentru Jurnal de Argeş, la ieşirea din sala de judecată, Florin Paraschivescu.
Faptele relatate însă în acest dosar de către primarul comunei Albota, Ion Dumitru, arată însă că, în cazul său, patronul Atac de Argeş ar fi cerut explicit 20 de milioane de lei pe lună pentru a nu mai publica articole denigratoare la adresa edilului.

Doru Iuga: „Eu îi propuneam să publice articolele care mi se păreau mai scandaloase”

Fostul director al OTV, Doru Iuga, colaborator al lui Florin Paraschivescu, inclusiv la ziarul Atac de Argeş, a declarat, săptămâna trecută, în faţa judecătorului şi procurorului de caz: „Am fost de două – trei ori în oraş. Ştiu că s-au întâlnit, iar Florin i-a propus (n.red. lui Ion Dumitru) să-i cumpere ziarul  pe care îl avea respectivul primar. Nu ştiu dacă s-a concretizat propunerea respectivă, fiindcă am plecat din oraş. Ne ocupam mai mult de Atac de Buzău. Am fost colaborator al domnului Paraschivescu în ceea ce priveşte scrierea a trei-patru articole în Atac de Argeş (…).  M-a rugat să scriu câteva texte de pe Internet. Eu îi propuneam să publice articolele care mi se păreau mai scandaloase, acesta fiind profilul ziarului. Nu ştiu dacă toate au fost preluate”.
Oana Galanton, ziarista cu care Florin Paraschivescu are un copil, a vorbit, la audieri, despre un contract între patronul Atac de Argeş şi fostul preşedinte al CJ Argeş, Florin Tecău. „Nu ştiu ce presupunea acest contract, dar avea legătură cu serviciul (…).”, a declarat martora.
Audierile nu s-au încheiat în acest dosar. Un alt angajat al ziarului, George Stăncescu, care nu s-a prezentat la termenul de săptămâna trecută, este printre cei care urmează să fie aduşi, cu mandat, în faţa magistraţilor, tot în calitate de martor, pentru a răspunde întrebărilor judecătorului, procurorului şi avocaţilor părţilor din dosar.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii