Web Analytics

Un pasionat 3D lansează un concept nou pentru maşina ARO

de | 29.11.2018 12:59 | Economie

Se spune că legendele nu mor, oricât de mult s-ar dori că ele să fie uitate. Probabil așa gândește și un pasionat de design care a realizat un concept interesant al legendarului autovehicul ARO produs cândva la Câmpulung Muscel. Aceasta cu atât mai mult cu cât cunoscuta companie auto românească nu mai există de ani buni, fiind adusă la faliment de Guvernul Năstase.

Astfel, pe pagina de Facebook intitulată Trei DStudioMax Puiu au apărut câteva poze cu un ARO virtual, numit simbolic Carpatic. O mașină de teren de dimensiuni mari, care se dorește a fi urmașa celebrului ARO din seria 240. Designerii au realizat atât o versiune civilă, cât și una militară, ambele având câteva trăsături originale, dar și câteva împrumutate de la alte modele. Deși la prima privire pare un fel de Range Rover, acest ARO Carpatic are totuși o alură individuală, capota ridicată, care aduce parcă un omagiu vechiului model 240, fiind un element care duce cu gândul la o mașină românească.

În rest, farurile minuscule par a fi de Touareg, iar stopurile continue, dintr-o parte în altă, trimit la Dodge Charger, spun cunoscătorii. Din laterale însă, mașină pare să nu semene cu niciun alt SUV, poate doar cu un Land Cruiser, dar foarte puțin. Per total, designul este reușit. Pentru că nu este atât de futurist încât să ne facă să visam cai verzi pe pereți, ci ne face să sperăm că, într-o bună zi, vom vedea mașina românească ARO renăscută din cenușa nepăsării. Iar acest design propus de cei de la Trei DStudioMax Puiu pare o variantă bună, pe care cineva care vrea să resusciteze brandul românesc de la Câmpulung ar putea să o ia în considerare.

Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii