Web Analytics

Partidul PLUS dorește sprijin fiscal pentru fermele mici și mijlocii

de | 2.10.2019 11:09 | Actualitate

Partidul PLUS a inițiat un program nou, intitulat Plus Rural, coordonat de către o echipă de experți în agricultură și dezvoltare rurală. „Începem să facem politică la nivel local și ne numim partidul soluțiilor. (…) Vrem să fim prezenți din ce în ce mai mult și în mediul rural, în așa fel încât să fim un partid de masă, complet, care să trateze problemele românilor”, a spus președintele partidului PLUS Argeș, Dan Hodoș, marți, în timpul unei conferințe. Proiectul a fost prezentat de Cristian Zidaru, membru PLUS Argeș, responsabil de campanie, și conține 12 măsuri:. Vrem să sprijinim fermele mici și mijlocii prin facilități fiscale pentru achiziționarea de echipamente, vrem să sprijinim cota de finanțare pentru procesarea alimentelor, să nu mai vindem doar materie primă. De câte ori agricultura merge bine și economia merge bine. Vrem să stopăm ieșirea din proprietatea românilor a terenurilor agricole, dar și să încurajăm tinerii prin programe de instalare și postinstalare în mediul rural și vrem să creștem finanțarea până la 100 de mii de euro ca să poți să te dezvolți mult mai bine”, a spus Cristian Zidaru.

În conferință s-a vorbit și despre zonele de interes local pe care PLUS Argeș vrea să le abordeze în viitorul apropiat, mai exact problemele de mediu, mobilitatea urbană și infrastructura, inovarea și mediul de afaceri, planificarea urbană, educația și sănătatea. „Traficul, aglomerația și soluțiile pentru a rezolva această problemă ne preocupă foarte mult. Știm că subiectul pistelor de biciclete este unul de importanță maximă în Pitești. Inovarea și mediul de afaceri sunt teme deloc discutate și gestionate de către administrația publică locală. Foarte curând vrem să venim cu un pachet de măsuri pe care să le oferim piteștenilor”, a mai spus Dan Hodoș.

PLUS are 13 echipe în Argeș

Partidul Plus există de aproximativ două luni în Argeș. Reprezentat la nivel local de Dan Hodoș, fostul consilier al primarului Cornel Ionică, partidul are aproximativ 220 de membri și 13 echipe în județ, mai exact în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, Ștefănești, Domnești, Stoenești, Mioveni, Bascov, Bradu, Bălilești, Vlădești, Vedea. Fiecare comunitate Plus Argeș conține cel puțin cinci membri.

M. Tudor

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii