Web Analytics
scris joi, 18.12.2014

Partid foarte mare şi serios. Căutăm membri…

De când Victor Ponta joacă la ruleta politicii inimile tot mai obosite și mai cardiace ale pesediștilor, monștrii acri ai partidului sunt bântuiți de insomnii. Nimeni nu mai e sigur de nimic, nici măcar de umbra sa.  Conform noilor modificări pe care marele învins al lui Iohannis vrea musai să le introducă în statutul partidului, la conferința națională din primăvara lui 2015, orice membru cu funcție, fie că e președinte de CJ, parlamentar sau primar, împotriva căruia s-a început urmărirea penală (atenție, nici măcar nu se mai așteaptă trimiterea în judecată!) trebuie să se suspende din partid. Iar cei arestați preventiv sau  condamnați definitiv vor fi dați afară  pe brânci, fără nici un fel de somație.
Asta da reformă! Ponta se dovedește (în cazul în care va merge până la capăt cu exeperimentul) mai catolic și decât Monica Macovei, această Maica Tereza a luptei anticorupție de pe malurile dâmbovițene. Pe fond, Victor Ponta are dreptate cât Mediterana. PSD nu se mai poate reforma, după 20 de ani de șulfăreală cronică, decât prin tortură cu șocuri electrice. Despre ce vorbim, la urma urmei? Despre niște măsuri care doar la noi pot părea radicale, pe când în democrațiile autentice ele nu reprezintă decât normalitatea. Du-te, nene, și rezolvă-ți mai întâi problemele juridice, dacă tot te-au trezit mascații dis de dimineață. Că oricum te ține DNA-ul ocupat, cât să nu mai ai timp și de altceva! Iar după ce ți le rezolvi, dacă ți le rezolvi, te poți întoarce să faci politică. Am spus că, pe fond, Ponta are dreptate. Ce ne facem însă că la recurs, la votul final de la Conferința Națională, Victor Viorel s-ar putea s-o încaseze mai rău decât de la neamțul Klaus? Vor vota oare PSD-iștii pentru decapitarea unor întregi filiale și pentru mazilirea unei treimi din rândul actualilor parlamentari? Va avea Ponta voința ( sau americanii, sau UE, sau cine a dat ordinul de zi pe unitate) să transforme cel mai mare partid din România și în cel mai salubru și democratic partid? Un partid care să salute din mers, și de la distanță, actuala Dreaptă reformată doar în părțile ei neesențiale? Va fi o adevărată provocare pentru PSD, echivalentă cu trimiterea de către ruși a cățelei Laika în spațiu sau cu abolirea sclaviei în America secolului nouăsprezece. Paradoxal, ca să se salveze, PSD trebuie mai întâi să se îngroape. Nu va fi  ușor nici în Argeș, cu un primar de capitală de județ arestat preventiv, cu un fost președinte de CJ și de filială aproape de finalul sentinței, cu doi deputați din noua ”generație” cercetați de către DNA și cu aproape 40 de primari care stau cu sabia lui Damocles deasupra capului în așa numitul dosar al Consultanței. Chiar nu știu dacă PSD, și în mod special PSD Argeș, că noi cu aștia de aici trăim și ei ne interesează, va supraviețui unui astfel de experiment. Pentru că și dacă se va merge până la capăt cu reforma, n-ar fi exclus că din primăvara anului viitor să vedem  prin județ pe la noi afișe de genul ”Partid foarte mare și serios. Căutăm membri”.
Gabriel Grigore      

Partid foarte mare şi serios. Căutăm membri…

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...