Web Analytics

Parohul bisericii de la „Lumina”, acuzat că a luat cu japca teren din domeniul public

de | 25.10.2018 14:01 | Politica si Administratie

Consilierul local PNL Narcis Sofianu acuză un preot din Pitești că a construit un gard pe un teren care nu aparținea în mod legal bisericii pe care o păstorește.
Povestea începe în urmă cu 11 ani, când Consiliul Local Pitești i-a atribuit Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului un teren de 800 mp, cu folosință gratuită pe 49 de ani, în vederea construirii bisericii cu hramul „Sfintele Femei Mironosițe”, aflată pe Aleea Carpenului din cartierul Găvana. Între timp, preotul paroh Marius-Victor Pleșa a construit un gard în mod abuziv, însă nu pe suprafața atribuită de Consiliul Local.
În luna februarie a anului curent, după 11 ani, preotul Marius-Victor Pleșa, paroh al Parohiei Găvana IV, a solicitat darea în folosință a terenului pe care a construit gardul, de 350 mp.
În cererea scrisă de preot, acesta menționează că incinta bisericii a fost împrejmuită cu gard din beton și fier forjat, construit pe amplasamentul vechiului gard ce împrejmuia incinta bisericii. Din raportul prezentat în ședința ordinară a Consiliului Local reiese că, în urma verificărilor efectuate la fața locului, gardul de împrejmuire al bisericii este făcut din zidărie, fără autorizație de construire.

Parohul de la biserica din Găvana, în atenția consilierilor locali

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, aleșii locali au discutat cererea preotului privind atribuirea în folosință a terenului pe care a construit ilegal. Primarul a propus două căi: aprobarea sau acționarea în instanță și respingerea cererii. Consilierii locali au votat pentru aducerea terenului în forma inițială.
Contactat telefonic, preotul paroh Marius-Victor Pleșa a refuzat să comenteze decizia consilierilor, îndrumându-ne să luăm legătura cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Dacă ești preot, trebuie să îți dăm legal ce ai furat?

Săptămâna trecută, în conferința de presă a PNL Argeș, consilierul Narcis Sofianu a atras atenția asupra acestui subiect, arătându-și clar nemulțumirea:
„Și îşi spune acest preot Pleșa Victor Marius, care probabil și-a cumpărat parohia, «Dacă tot v-am luat terenul cu japca și am construit ilegal gardul în jurul lui, nu e normal să îmi dați și restul de 350 de metri?». Deci, dacă ești preot, trebuie să te și recompensăm, să îți dăm legal ce ai furat? Fac un apel la domnul Calinic, de la Curtea de Argeș, să le mai facă ITP-ul unor preoți denaturați care păstoresc în municipiul Pitești, preoți care nu au nicio legătură cu harul credinței ortodoxe, preoți care se spune că au dat bani murdari pentru niște parohii. Dacă e așa, să pună parohiile pe SEAP, să știm și noi. Poate îmi iau și eu o parohie. Este inadmisibil ca un preot, fie el chiar sfânt, zburător în aer, să ia cu japca o suprafață din domeniul municipiului Pitești și apoi să vină cu neobrăzare în fața Consiliului Local să spună: «V-am luat terenul din domeniul public cu japca și acum vreau să îl iau și legal».
Toți banii pe Legea 350 pe care trebuia să îi dăm pentru sport, sănătate, educația tinerilor, programe antidrog, toți banii s-au dus la preoți, tot grație domnului Ionică și consilierilor PSD, care sunt majoritari. Poate nu ar fi fost o pierdere dacă vedeam preoți mergând prin licee și vorbindu-le tinerilor despre pericolul consumului de droguri. Avem sute de consumatori în Pitești! Nu ar fi fost păcat dacă marea majoritate a acestor preoți s-ar fi implicat în programe concrete de educație, de prevenire a bolilor, atunci chiar aș fi propus să le mai dăm niște bani. Nu ar fi fost păcat dacă acest preot din Găvana ar fi ascultat părinții din Găvana și ar fi aflat că este cartierul cu cel mai mare deficit de locuri de creșă, dacă ar fi zis: «Lângă biserică am ocupat ilegal o suprafață de teren, propun să facem o creșă și vă ajut și eu cu niște bani!». Asta ar fi însemnat că acest preot ar fi dat dovadă că măcar încearcă să fie un bun ortodox, nu mai zic păstor de comunitate. Nu fac un păcat, sunt mândru că vorbesc despre anumite uscături din Biserica Ortodoxă Română”, a declarat Narcis Sofianu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Domnule Narcis Sofianu, mai treceți pe la cursuri de comunicare.
    Niciodată, dar niciodată un om echilibrat nu generalizează o eventuală greșeală a unei persoane si apoi o transferă asupra întregii tagme din care face parte aceea persoană.
    Pe același principiu TOTI politicienii sunt corupți.
    Mie îmi place să cred că doar unii.

  2. In plus dacă aveți cunoștință despre consumul de droguri în licee din Pitești și nu faceți publice aceste informații sunteți complice la aceste încălcării ale legii.
    Nu veți câștiga capital politic cu generalizării ci cu proiecte concrete ( eventual pentru sport, sănătate și mișcare)