Web Analytics

Parlamentul României, o cireadă de papagali politici

de | 16.02.2017 12:24 | Opinii

În unanimitate, parlamentarii români au fost de acord cu „convocarea’’ unui referendum de către președintele Iohannis cu privire la „continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice’’.
Ei bine, stimați cititori, nu-mi place absolut deloc unanimitatea, pentru că nu cred că poate fi adevărată. Niciodată! Nici pe vremea comuniștilor nu era unanimitate, se mergea pe maxim 99,9%! Nu e de crezut că mai multe sute de oameni, diferiți ca educație, vârstă, sex, sănătate, religie, școala vieții și multe alte criterii să fie absolut toți de acord cu o chestiune, oricare ar fi aceasta. De aici rezultă că un număr oarecare de parlamentari au votat fără să gândească, au repetat papagalicește acțiunea. Iar dacă președintele Iohannis, ghinion, călărește limba română și „convoacă’’ referendumul în loc de „cere organizarea’’, am și eu dreptul să zic „cireadă’’ în loc de „stol’’.
Și mai nefiresc este că parlamentarii români au aprobat, în unanimitate, o chestiune despre care eu personal, cu argumente, cred că e greșită de la cap la coadă, în concluzie fiind vorba doar de o cheltuială aiurea de bani publici.
Este vorba de o greșeală, că ideea referendumului a ieșit din gura președintelui ca o arătare de mușchi instituționali, la baia ilegală de protestatari, cu referire la grațiere și amnistie, dar a aflat mai târziu că poporul nu are dreptul să se pronunțe pe așa ceva. Apoi a sucit-o pe anticorupție, tot ca o arătare de mușchi instituționali, în celebrul discurs din Parlament, când a ratat un bun moment când putea să tacă funcționarul public cel mai înalt al națiunii, după ce a dat medierea pe instigare.
Merită menționat și faptul că articolul din legea referendumului, care definea sintagma „interes public’’, a fost declarat neconstituțional din iulie 2006. Iar cele 45 de zile în care parlamentul era obligat să pună în acord legea cu decizia Curții Constituționale au fost depășite cu mai mult de 10 (zece) ani. Nici în ziua de azi nu se știe ce înseamnă! Doar fostul mare politician Gabriel Oprea și-a mai adus aminte de expresia „interes public’’, câștigând-o ca poreclă.
Însă cel mai tare mă nemulțumește supușenia celor de la PSD și ALDE față de președintele statului, singura lor opoziție reală din câmpul tactic al politicii românești. Că gălăgia obraznică a „politicienilor’’ de la USR nu se poate numi opoziție politică.
Iar apropos de gălăgia obraznică, de stadion,  a USR-iștilor, aceasta subliniază impotența chestorilor parlamentari, care încasează o adăugire la leafă tocmai pentru a păstra ordinea în Parlamentul României. O încasează degeaba! Dacă nu mă înșel, chestori ai Camerei Deputaților sunt argeșenii Andrei Gerea și Mircea Drăghici, după părerea mea la fel de responsabili pentru harababura din Parlamentul României ca și bagabonții politici de la USR.

P.S. – PSD și ALDE par să fi intrat în zodia ghinionului, că prostia cu ordonanța a fost 13, iar cea cu unanimitatea a fost pe 13 februarie! Să nu se fi trezit oare din beția succesului, sau e altceva?

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii