Web Analytics
scris sâmbătă, 07.09.2024

Părinții, amendați dacă nu merg la ședințe

Profesorii din România vor deveni un fel de milițieni, potrivit noilor modificări la legea învățământului. Un potop de noi obligații au fost impuse părinților, în timp ce rezultatele sistemului public de învățământ rămân rușinos de proaste.

Părinții, amendați dacă nu merg la ședințe

Citește și: Argeş. Misiune de salvare pe munte. Pentru o persoană de 72 de ani a fost chemat elicopterul

Astfel, începând cu anul școlar 2024-2025, părinții elevilor din România vor avea și mai multe obligații. Una dintre acestea este acea de a participa la ședințele cu părinții, fie în format fizic, fie online. Aceasta este doar una dintre responsabilitățile impuse prin noul contract educațional. Acesta a fost actualizat și publicat în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2024.

Părinții sunt obligați, de asemenea, să asigure o ținută „decentă” a copiilor la școală și să plătească pentru orice obiect despre care profesorii susțin că ar fi fost distrus de copii în incinta unității de învățământ.

Această clauză specifică răspunderea materială a părinților pentru pagubele cauzate de copiii lor, fiind prevăzută explicit în noul contract educațional. În cazul deteriorării bunurilor școlii, părinții vor fi nevoiți să le înlocuiască cu altele de același tip și valoare sau să plătească contravaloarea lor actualizată. Sigur, la stabilirea acestor cheltuieli va conta doar ceea ce susține școala.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...