Web Analytics

Părintele Vlăsceanu: „Soţia mea nu a dorit să evolueze social şi intelectual”

de | 4.07.2019 13:51 | Dezvăluiri

# Motivul pentru care a băgat divorţ consilierul lui Calinic
„Soţul trebuie să poarte poverile soţiei. Dacă e săracă, să n-o înjoseşti pentru asta; dacă este nepricepută, nu te repezi la ea, ci mai bine îndrepteaz-o. Ea este parte din tine şi alcătuiţi împreună un trup…Totodată, să te gândeşti şi că pentru purtarea blândă cu soţia ta te aşteaptă răsplată de la Dumnezeu” (Sfântul Ioan Gură de Aur).
Asta spun învățăturile ortodoxe, dar, în același timp, o vorbă inventată probabil de un preot zice ”să faci ce zice popa, nu ce face popa”. Asta ca preambul (era să scriem preludiu, Doamne, iartă!). Vă prezentăm în continuare ce a scris în acțiunea de divorț consilierul lui Calinic, Ovidiu Vlăsceanu. Să te crucești, nu alta!

„Soția mea a început să mă neglijeze ca soț”

„ÎN FAPT, la data de 28.07.2001, m-am căsătorit cu pârâta în vederea unei familii bazate pe prietenie, dragoste, afecțiune și respect reciproc… Arăt că de la începutul căsătoriei noastre ne-am înțeles bine o perioadă de 6-7 ani… Începând cu anul 2008, între noi au început să apară discuții legate de neimplicarea totală a soției mele în viața de familie, în educația minorilor și în efectuarea menajului. Discuții au apărut și datorită faptului că soția mea, nedorind să se angajeze, nu participa financiar la cheltuielile familiei. În aceste împrejurări, soția mea a început să manifeste dezinteres față de viața de familie și a început să mă neglijeze ca soț, iar pe copii îi neglija ca mamă. Precizez că soția mea a refuzat să se implice în tot ce a însemnat proiecte familiale comune, deși deseori i-am solicitat acest lucru. Arăt că de la începutul căsătoriei noastre soția mea nu a dorit să evolueze social și intelectual (aceste aspecte le voi detalia în cele ce urmează)…Din anul 2008, soția mea a început să manifeste nemulțumiri legate de lipsurile financiare (așa cum am arătat, eu am fost cel care întrețineam familia și tot eu m-am ocupat de recuperarea minorului… D.M.). Pe cale de consecință, între noi au început să apară tensiuni, iar relația s-a deteriorat treptat, în sensul că ne certam tot mai des, comunicarea dintre noi era din ce în ce mai rară. Soția mea nu se implica în îngrijirea copiilor, nu făcea mâncare în casă și nici curățenie. Toate aceste sarcini cădeau în sarcina mea și a părinților mei (preotul a precizat în cererea de chemare în judecată că locuiește împreună cu părinții săi și preoteasă)”.

În cererea de divorț, preotul și-a înșirat, cu emfază, toate funcțiile deținute în Episcopia Argeșului și Muscelului

În motivarea acțiunii de divorț, preotul mai arată, cu mândrie, cum a evoluat diferit, din punct de vedere intelectual și al carierei, față de soția sa, înșirându-și funcțiile deținute la Episcopia Argeșului și Muscelului: „Imediat după ce ne-am căsătorit, părinții mei s-au oferit să îmi achite contravaloarea studiilor pentru ca eu să pot urma cursurile unei instituții de învățământ superior (Teologie). Scopul meu și al familiei mele a fost acela de a evolua profesional. În acest sens, familia mea a adus la cunoștința socrilor mei ca aceștia să o determine pe soția mea să urmeze și ea o facultate. Deși au existat discuții în acest sens, soția mea a refuzat acest lucru. În aceste condiții, eu am urmat cursurile Facultății de Teologie, iar apoi cursuri de Masterat. În acest sens, după terminarea acestor cursuri, am evoluat profesional și am ocupat, pe rând, o serie de funcții importante după cum urmează: cântăreț bisericesc la Paraclisul Episcopal; referent la sectorul Secretariat din cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Argeșului și Muscelului; șef de protocol în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Argeșului și Muscelului; secretar eparhial în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Argeșului și Muscelului; consilier cultural și comunicare media în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Argeșului și Muscelului; director editură la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului; diacon; preot.

„Am încercat să o ajut să evolueze, însă a refuzat”

În acest context, soția mea a început să manifeste un sentiment de inferioritate în raport cu mine. Precizez că eu am încercat să o ajut să evolueze, însă aceasta a refuzat. De asemenea, am încercat să îi găsesc locuri de muncă bune, cum ar fi la SC Dr. Oetker SRL (aici a lucrat o perioadă foarte scurtă de timp, după care nu a dorit să mai lucreze, spunând că nu face față cerințelor postului), la Lidl (nu a dorit să meragă la acest loc de muncă). Am încercat să o angajez ca secretară la o societate comercială, însă pârâta a refuzat și acest loc de muncă, precizându-mi că este mult prea greu pentru aceasta…”

„De peste 4 ani suntem despărțiți în fapt, fiecare dintre noi având camere separate”

„Soția mea este total neimplicată în viața de familie, în îngrijirea copiilor, în educarea acestora, în supravegherea lor, nu le pregătește mâncarea, nu le spală hainele, nu le face curățenie, nu îi duce și nu îi ia de la școală, refuză să participe la ședințele cu părinții, nu face temele cu aceștia și nici nu se implică în alte activități specifice vârstei minorilor. De la începutul căsătoriei noastre și până în anul 2009, am locuit împreună cu părinții mei în apartamentul acestora. În anul 2009 părinții mei au terminat de construit o casă, motiv pentru care ne-am mutat împreună cu aceștia. Nici după mutarea la casă, pârâta nu a dorit să se implice în activitățile specifice de mamă și soție. Și în prezent soția mea are același comportament. Eu sunt cel care fac mâncare, curățenie, spăl rufele, mă ocup de minori, plătesc facturile, fac cumpărăturile etc. Atunci când nu am timpul necesar să fac acest lucru, sunt sprijinit de părinții mei. De peste 4 ani suntem despărțiți în fapt, fiecare dintre noi având camere separate. Precizez că, chiar înainte de a interveni despărțirea în fapt, am observat faptul că în fiecare zi soția mea lipsea în mod nejustificat de acasă (uneori venea acasă cu taxi și niciodată nu dorea să dea explicații legate de programul pe care îl avusese în acea zi)”, arată preotul Ovidiu Marian Vlăsceanu în acțiunea de divorț depusă în data de 20 iunie 2019 la Judecătoria Curtea de Argeș. În acțiune, acesta îi cere pe cei trei minori și pensie alimentară pentru creșterea acestora și își vrea numele de familie înapoi, iar soția să revină la numele de fată.

Părintele Vlăsceanu şi-a găsit altă femeie

Precizăm că, în numărul anterior al Jurnalului de Argeș, soția preotului, Adriana Vlăsceanu, ne mărturisea că motivul pentru care părintele s-a răcit de ea este apropierea acestuia de o altă doamnă din Curtea de Argeș, fapt cunoscut și de enoriașii de la biserica unde slujește preotul Vlăsceanu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

8 Comentarii

  1. Se încadrează la declarație mincinoasă, și profita dat fiind faptul ca Doamna, este o femeie implicata, cu foarte mult bun simt și refuza a ii face rău acestuia.
    Prezumția de nevinovăție a doamnei se poate demonstra foarte ușor, ținând cont ca exista martori, iar stimabilul a trăit în concubinaj(apropo arhiepiscopia ce face în acest timp? De ce mai este în funcție?)
    Pe de alta parte, amenințările repetate aduse la adresa soției sau fostei cum o numește stimabilul domn, ar putea fi probe în instanta, adăugând le chiar și pe cele aduse de către concubina s acestuia și mama concubinei.
    Din punct de vedere psihologic, stimabilul și a neglijat copii, la o expertiza psihologica se poate demonstra acest lucru.
    Dar se pare ca în zilele noastre acolo unde exista parte financiara și relații este bine.

  2. aseara am fost la niste cumparaturi, iar pe bancă la supermarket Boncea erau 2 cucuvele. Râdeau, vorbeau si scriau. nu am inteles atunci motivul dar l am vazut citind comentariul. Stimata DOAMNA, care la acea ora tarzie nu era acasa la copiii ei, statea cu verisoara Madalina Maria (MARA) S. si puneau la cale tot felul de minciuni….suntem destui in orass Maraaaaa care stim cati parteneri ai avut….vreo 6, Cu vreo 2 ai stat in concubinaj, deci e un fel de expereienta. Cunosc bine pe parintele, e un om deosebit…..pacat ca na avut noroc. O prietenă mi a ARATAT pe pagina de Fb la parintele ce poze are cu copiii. STIMATELE doamne caare stau pe banca nu se uita? Expertiza aia psihologiac e valabila la Doamna asta , ca in familia ei sunt persoane cu grave probleme psihice….. sunt si acte de la doctor…., verisoarele sunt frustrate,oricine vede asta. Daca e implicata si are dovezi…..mergi la judecatorie,….asa ca te duci in ziar arati doar ca esti slaba si n ai nimic de partea ta.
    MADALINA (MARA) maria S ai grija de copilul tau nu mai arata tu cu degetul, că vine trecutul tau dupa tine…..cine stie ce va iesi la suprafată!!!!
    O femeie Demna, nu se coboară așa jos.

    • Stimabila doamna, în primul rand nu știți cu cine stați de vorba, în al doilea rând pentru a veni cu aceste acuzații va trebuiesc probe nu vorbe. Probe fizice. Pentru a merge la judecătorie trebuie sa fi chemat ca și martor nu poți merge acolo ca asa ai visat dumneata în acea noapte.
      În cazul în care sunteți o doamna educata, o familista care știe cu adevărat ce sunt acelea problemele familiale, v-ați fi informat înainte sa scrieți.
      Cât despre expertiza psihologica va rog sa ma credeți ca habar nu aveți cu ce se mănâncă, dar va învăț contra cost dacă doriți.
      Studiile înseamnă timp, munca și investiție (nu bani asa cum declara stimabilul preot ale căror mâini le mozoliti toată ziua căci nu aveți capacitatea necesara de a distinge niște lucruri)
      Mai multe nu mai am de spus căci nivelul meu cognitiv și capacitatea mea de a discerne ma oprește în a mai da explicații oamenilor ce refuza a înțelege.
      Toate cele bune, multa sănătate și nu ma pot abține a nu fi sarcastica „doamne ajuta”.

  3. Citesc de ceva vreme presa asta românească si ma intreb care e miza de se tot da intr un om care divorteaza? Unii stiu niste texte biblice, pe care ei nu le aplica in viata lor. Hoții striga hoțul. Din experienta pe care o am în viața asta, ăștia care latră la altii vb de fapt de propria lor neputință, de felul în care își trăiesc viața. Imi place sa merg la slujba si am vazut cum slujește acest preot si felul in care e iubit de oameni. Hristos nu stigmatizeaza pe nimeni, însă oamenii mici fac acest lucru.
    Și ca sa ne dam seama ca articolele sunt doar pentru a denigra un om, un preot, reiese din faptul ca anumite comentarii – in care se spune adevarul – se sterg de adminstratorii paginii. Deci, deontologia jurnalistica asta spune? Sa stergi? Obiectivitate zero.

    • Deontologia jurnalistica spune…sa spui. Punct.

      • Corect. Sa spui. Dar ce? Ce ti se dicteaza? Ce platesc altii? Cati nu divorteaza. Unde e problema? Aici e o vadita campanie de denigrare, oricine poate vedea asta. Faza cu divortul, e praf in ochi. Altceva se urmareste aici.

  4. D’apoi asta e, daca nu a vrut sa evolueze, ce sa-i faci ?! O lasi in plata Domnului.

  5. acest slujbas era secretar la Arhiepiscopie si a avut cunostinta ca se va organiza un flagrant mincinos impotriva unui preot valcean,nevinovat,intr-o forma sau alta a participat la rau si iata cum Dumnezeu rasplateste si aici pe pamant unora…,voi nu stiti ce s-a intampat pri anul 2008…