Web Analytics

Parchetul local confirmă: Dosarul fostului şef al Ocolului Silvic Piteşti, declinat la DNA

de | 13.08.2014 19:07 | Dezvăluiri

Fostul șef al Ocolului Silvic Pitești, Sorin-Ovidiu Ștefănescu, este cercetat de către Serviciul Teritorial Pitești al DNA cu privire la facilitarea împroprietăririi cu teren forestier din Parcul Trivale a unor persoane care nu aveau acest drept. Prima sesizare a fost formulată de către Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”, în iunie 2009, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În aprilie 2010, Direcția Silvică Argeș a sesizat, de asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești cu privire la săvârșirea de către Sorin-Ovidiu Ștefănescu a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cele două dosare s-au conexat în august 2012 iar prin Ordonanța din 1 februarie 2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești s-a format un nou dosar, ce a fost declinat, spre soluționare, Serviciului Teritorial Pitești al DNA, după cum ne-a confirmat prim-procurorul adjunct Mihai Valentin, care este și purtătorul de cuvânt al Parchetului Pitești. Suprafața de teren forestier care ar fi fost atribuită ilegal din Parcul Trivale, în acest dosar, ar depăși 200 de hectare. În prezent, fostul șef al Ocolului Silvic Pitești, Sorin-Ovidiu Ștefănescu, este suspendat din funcție.

Sorin Ștefănescu, răspuns hilar: „Nu știu, habar n-am”

L-am contactat telefonic pe domnul Sorin Ștefănescu, pentru a-i solicita un punct de vedere vizavi de faptul că este cercetat de către procurorii anticorupție.
# Domnule Ștefănescu, v-am contactat pentru un punct de vedere vizavi de acuzațiile ce vi se aduc în dosarul instrumentat de DNA Pitești. Vă crează vreun disconfort această situație?
– (pauză)
# Alo!
– Da, vă aud.
# Puteți să-mi răspundeți?
– Nu pot să vă spun nimic, ce să vă spun?
# Ați fost chemat la audieri, la DNA?
– Nu știu, habar n-am.
# Nu știți dacă ați fost chemat la audieri?!
– Nu știu. Întrebați-i pe colegii dvs. care s-au ocupat să mă tăvălească prin noroi, atâția ani, ca pe ultimul om. Eu n-am ce să vă spun. (a închis telefonul, n.r.)
Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii