Web Analytics

Paradă fără tancuri, în oraşul şcolii de tancuri

de | 6.12.2018 13:03 | Opinii

Parada de Centenar din centrul Piteștiului s-a încadrat în aceeași notă de mediocritate ce a cuprins ca o plagă administrația județului și clasa politică. Un șef de garnizoană slab sau dezinteresat și un prefect în aceeași notă, care i-a ținut isonul. Aceleași figuri viclene de parlamentari cărora le curgea din buzunare untura de la funcții și aceiași demnitari cu cardurile doldora de salarii mărite indecent. Cu toții afectați, chipurile, de măreția evenimentului. Păcat de sutele de copii cu suflete curate care au rebegit de frig în Piața Vasile Milea să poată vedea tancurile și tehnica militară, atâta câtă avem, însă au plecat dezamăgiți.
Cumplită ironie a sorții! În orașul care are o Școală de Tancuri și care a format în timp elita acestei arme în România, parada care marca o sută de ani de la Marea Unire s-a desfășurat fără tancuri. Măcar de-ar fi luat prefectul un tanc de jucărie pe care să-l tragă de ață în timp ce trecea în revistă garda de onoare și tot era ceva! Aproape că nici nu mă interesează scuzele puerile cum că toate tancurile ar fi fost ”rechiziționate” de București pentru parada de la Arcul de Triumf sau că primarul Ionică n-ar fi acceptat tehnică grea de luptă ca să nu se strice pavelele de pe centru. La Centenar, Argeșul a arătat ca un județ slab, întors în timp cu încă o sută de ani de la Marea Unire. Nu un județ în vână, ci unul încremenit în concepții feudale și dominat de boierii PSD care dau fuga să se tragă în poze cu o prostime de care râd și pe care o disprețuiesc imediat ce blitzurile fotoreporterilor se opresc. D’aia n-avem de niciunele la capitolul infrastructură și investiții majore și nu ne putem compara nici măcar cu Dâmbovița, Olt sau Teleorman, că de Craiova, Ploiești sau Cluj nici nu îndrăznesc să amintesc. Suntem conduși de mediocri al căror singur ideal e să se lipească cu superglue de niște funcții care să le aducă o pensie îndestulătoare. Nimic pentru județ, totul pentru confortul și bunăstarea lor.
În timp ce Olguța Vasilescu pornește drumul expres Pitești-Craiova, deputata Simona Bucura Oprescu își taie buclele în scop caritabil și apoi le pozează pe Facebook, într-un exercițiu de PR ce a eclipsat chiar și Flacăra Centenarului a lui Dan Manu. Avem de a face cu două școli de gândire fundamental opuse. Olguța scrie istorie pentru Craiova, Simona își taie coada de cal, gen Iulia Timoșenco, pentru like-uri. Să ne mai mirăm de ce Argeșul e pe nicăieri și Craiova ia viteză de rachetă? Nu. Iar faptul că n-am reușit să organizăm o paradă cu tancuri în patria tancului românesc, așa cum e cunoscută Școala de la Pitești, cred că spune totul despre noi ca județ și despre cine ne reprezintă.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii