Web Analytics

Pănescu şi Badea, declaraţii ironice la adresa ONG-ului care se opune mall-ului din Tudor Vladimirescu

de | 18.07.2019 13:40 | Economie

# O primă bătălie câştigată în justiţie de investitori în războiul cu Eco-Civica

La începutul acestui an era eliberat avizul de mediu pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu și a pasajului rutier și pietonal care va lega acest cartier de axul central al orașului peste calea ferată, dar și a unui sens giratoriu, plus un bloc de 15 etaje. Documentul de la mediu ar fi trebuit să deschidă calea procesului de acordare a celorlalte avize și autorizații necesare acestei investiții, inclusiv a autorizației de construcție, însă imediat au apărut contestatarii, diverse ONG-uri sau chiar unii dintre vecini. Până la urmă, săptămâna trecută, instanţa de judecată a respins cererea Eco-Civica de suspendare a avizului de mediu pentru proiectul Argeş Mall, cunoscut de cei mai mulţi drept Mall-ul din Tudor Vladimirescu. I-a obligat pe iniţiatori, totodată, să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 de lei. Vă reamintim că investiția din cartierul Tudor Vladimirescu se ridică la 80 de milioane de euro și este făcută de Compania Prime Kapital. Despre ce urmează să se întâmple cu realizarea acestei investiții, acum după o primă victorie în instanță, am vorbit cu oamenii de afaceri Constantin Pănescu de la Metabet și Gheorghe Badea, vânzătorii terenului către Prime Kapital și direct implicați în proiect.

Constantin Pănescu: „S-a schimbat regimul de înălțime… să nu mai oprească nimeni barza din zbor”

Iată ce ne-a declarat Constantin Pănescu: ”Ei (cei de la Eco-Civica, n.red.) au mai făcut încă un proces… Cu cererea de suspendare, într-adevăr, au respins-o, dar se intră pe fond. Se va face un alt studiu de fezabilitate, tot ce înseamnă din punct de vedere al mediului… S-au retras niște clădiri, că și pe asta ne reclamau, și sperăm să se facă un nou PUZ și să se obțină o nouă autorizație în care să nu mai existe niciun fel de impedimente în privința asta. S-au făcut studiile geo, să se demonstreze că, de fapt, acolo nu e poluare, nu e nimic, că nu există… Eu zic că investiția este pe calea cea bună. Eu sper ca, până în toamnă, să se rezolve pentru că sunt perioadele acestea de vacanță ale instanțelor și toate cele. De la Eco-Civica nu am primit nimic în sensul recursului. Deocamdată nu știu dacă au făcut recurs sau nu. Au pierdut la suspendare, dar au cerut și pe fond… Apoi, acest investitor s-a hotărât să facă una care să nu mai poată fi atacată prin instanțe. Din cauza asta au schimbat regimul de înălțime, să facem un nou PUZ… Sperăm atunci să nu mai oprească nimeni barza din zbor. E o prostie! Interesele sunt altele. Cineva plătește pentru toate astea. Cine? Nu știu. Cred totuși că cineva plătește pentru chestia asta, să nu se facă aici mall-ul. Probabil că mulți din alte centre comerciale vor pierde din clienți… E logic, e economie de piață!”.

Gheorghe Badea: „E un lucru pozitiv că instanța și-a dat seama de măgăriile și invențiile unor ONG-uri”

3 gheorghe badea omul”Este adevărat că Eco-Civica a pierdut în instanță cererea de suspendare a avizului de mediu. S-au pierdut însă câteva luni de zile din cauza asta și acum se așteaptă ca ei să facă recurs și instanța superioară să se pronunțe. Eu sper să fie o pronunțare pozitivă, după care se trece la elaborarea autorizației de construcție. Nu mai avem alte piedici deocamdată, dar cum sunt ONG-urile astea în țara noastră, care funcționează ca în junglă și sunt lăsate să lucreze ca în junglă, poți să te aștepți la orice. Deocamdată, dacă trecem de ăștia, mergem mai departe! Avem experiența atât de nefericită în țara noastră, că apar ba lilieci, ba urși, ba melci și alte năzbâtii. În concluzie, eu zic că investiția este pe un făgaș bun. E un lucru pozitiv că, de data asta, instanța și-a dat seama de măgăriile, invențiile unor ONG-uri”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș omul de afaceri Gheorghe Badea.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Unele ONG-uri, de fapt cele mai multe, sunt precum capusele, insecte daunatoare.