Web Analytics

Pană de curent la SJU Pitești, secția COVID. 30 de pacienți în pericol

de | 29.10.2021 09:28 | Actualitate

 

Joi, după-amiază, în Secția PNF – COVID, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a avut loc un incident.

 

 

În jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secției mai sus menționate, unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acționat imediat.
Având în vedere că în Secție erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență, transmite purtătorul de cuvânt al instituției.

Citește și Argeș. Încă o persoană a decedat de Covid-19

 

Aceștia, comunicându că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea.
Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute.

CITESTE SI “Simfonia Alăptării” la Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în Secție.
Reprezentanții ISU Argeș, care au ajuns la fața locului, rapid, au decis montarea în curtea Spitalului Județean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.
Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP.
Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli.
Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secție nu a fost afectată de acest incident.
Mulțumim personalului care a acționat eficient, conform reglementărilor în vigoare, evitându-se astfel producerea unei tragedii. Mulțumim reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, pentru promptitudinea cu care au acționat, a mai declarat purtătorul de cuvant, Cristina Cazacu.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii