Web Analytics

Palatul Copiilor Pitești: ”Mobilitate cu zero emisii pentru toți”

de | 30.09.2020 16:33 | Actualitate

 

An de an, în intervalul 16-22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie ce vizează mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene. SEM încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze alternative la utilizarea autoturismelor.

Scopul campaniei este promovarea formelor alternative de transport ecologic, pentru a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor, dar şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii noastre. Campania încurajează autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

În perioada 16-22 septembrie 2020 s-a desfăşurat în Palatul Copiilor Pitești și în instituțiile partenere o nouă ediţie a evenimentului ”SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII” (European Mobility Week) – a XIX-a la nivel european.

Numeroși elevi și profesori s-au alăturat acestei inițiative, propunând o serie de activități care să determine o schimbare la nivel comportamental. Tema din acest an: ”MOBILITATE CU ZERO EMISII PENTRU TOȚI”.

Tema aduce în prim plan importanța accesibilității la transportul cu zero emisii. Oricare ar fi condițiile climatice, geografice și socio-economice din zonele urbane europene, se pot adopta măsuri pentru promovarea unui mediu urban fără emisii de carbon.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii