Clădirea Consiliului Județean și a Prefecturii Argeș este realizată în proporție de peste 44 %. Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public Marius Cristian Puiu, secretarul general al județului Ionel Voicu, împreună cu staff-ul tehnic au mers pe șantierul Palatului Administrativ.
Proiectul este finanţat cu fonduri ruropene, prin Programul Operaţional 2014-2020 și este în valoare de 27 de milioane de lei. Ar trebui să fie finalizat pr 31 decembrie 2023.
”Procentul de realizare este de peste 44%. Suntem unul dintre puținele județe care au accesat un proiect de tipul acesta pe fonduri europene. Este un proiect amplu care presupune, în primul rând, o reabilitare din punct de vedere al eficienței energetice pentru că s-a avut în vedere înregistrarea unor economii majore prin reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice. Suntem chiar un exemplu de bună practică pe acest proiect. Clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.
Citește și DGASPC organizează seminarul cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului”
Lucrările realizate în ultima perioadă au constat în:
– montarea sistemului de panouri fotovoltaice
– reparații, aplicare tencuială și glet pe etajele 2-5, din care etajele 3-5 sunt gata de lavabilă
– finalizarea lucrărilor de consolidare
– finalizarea lucrărilor de reparații și hidroizolare garaj subsol
– montarea ferestrelor etajele 1-5
– injectare termoizolație cu celuloză pe etajele 1-5
– placarea pereților interiori (hol/ birouri)
– placarea pereților exteriori pe etajele 1-5 .
Instalații electrice:
– montarea tablourilor Mezanin – Etaj 5;
– montarea circuitelor electrice de alimentare a prizelor și întrerupătoarelor parter – etaj 5 (cabluri electrice, jgheaburi metalice, doze, iluminat de siguranță);
– tragerea coloanelor de alimentare a tablourilor.
Instalații sanitare:
– tragerea coloanelor de apă caldă și apă rece de la subsol la etaj 5;
– finalizarea coloanelor canalizărilor menajere – finalizarea coloanelor canalizărilor pluviale și branșarea acestora la sistemul public de canalizare.
Instalații termice:
– finalizarea traseelor de alimentare cu agent termic a caloriferelor.
Instalații HVAC:
– 90% din tubulaturilor de ventilatie au fost montate – montarea țevilor de condens AC parter – Etaj 5.
Palatul Administrativ este situat în piaţa civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparţinând arhitecţilor Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care foloseşte o serie de elemente tradiţionale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje. Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m.
0 Comentarii