Web Analytics

Pacientul infectat de medicul Sârboiu a fost înmormântat de Paşte

de | 23.04.2020 13:33 | Dezvăluiri

# Primarul și preotul din Săpata ne-au relatat cum s-a derulat această înhumare care a stat sub semnul coronavirusului
Anunțat ca decesul cu numărul 442 de către Grupul de Comunicare Strategică, argeșeanul care a murit în Sâmbăta Paștelui, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19, a fost pacientul doctorului Felix Sârboiu, de la care a și luat virusul.
Bărbatul de 68 de ani, care avea mai multe afecțiuni grave, a fost internat pe data de 30 martie să fie testat. Iar rezultatul pozitiv a venit pe data de 14 aprilie, odată cu cel al medicului-șef de la Chirurgie vasculară. Pe 15 aprilie a fost mutat la Spitalul Mioveni, secția destinată urgențelor coronavirus, pentru ca pe 18 aprilie să decedeze, la Mioveni. Era dependent de dializă, avea un picior tăiat, iar la celălalt o gaură în talpă și degetele tăiate. Însă poate că ar mai fi avut zile dacă nu contacta virusul, spun cei care l-au văzut.
Constantin Ene a fost îngropat chiar în ziua de Paști, la Săpata, acolo unde își avea locul de veci. La ceremonie au participat doar câteva rude de la Mioveni și preotul. Asta după ce, în prealabil, au fost anunțate autoritățile din comuna argeșeană, avându-se în vedere că era vorba despre un decedat cu Covid.
Despre cum au fost organizate funeraliile, dar și despre respectarea măsurilor impuse am stat de vorbă cu primarul localității Săpata, Laurențiu Ionuț Micu, și cu preotul Iuliu Raul Dincă, parohul de la Mârțești, cel care a oficiat înmormântarea.

„A fost dus direct la groapă, cu capacul sigilat”

Primarul Laurențiu Ionuț Micu (foto): „Am fost anunțat că avem decesul și că va fi înmormântat la Săpata. Dumnealui nu locuia efectiv pe raza comunei, locuia în Pitești sau Mioveni. A fost dus direct în cimitir, la groapă, cu capacul pus, sigilat. Preoții au avut procedura lor, aprobată de la protoierie. Decedatul nu a fost ținut în comună, a fost dus direct la cimitir”.

„Au fost doar cinci persoane din familie la groapă”

Preot Parohia Mârțești, Iuliu Raul Dincă: „Lucrurile s-au desfășurat conform prevederilor în vigoare. Adică mortul a fost adus de către o firmă de pompe funebre autorizată, iar slujba de înmormântare s-a desfășurat pe marginea gropii. Defunctul nu a fost băgat în biserică și la înhumare a participat un număr redus de persoane. Au fost doar cinci persoane din familie. Au păstrat distanța corespunzătoare, au purtat echipament de protecție toți cei care au fost de față. Au fost înștiințate autoritățile, adică Poliția și Primăria înainte de înmormântare. Sicriul a venit sigilat, nu s-a umblat la el, a fost pregătit încă de la spital. L-au pregătit încă de acolo și apoi nu s-a mai umblat la el. Cei de la pompe funebre l-au ridicat de la spital. De la familie am înțeles că a fost făcută o anchetă. Dumnealor mi-au spus că nu au mai luat legătura cu pacientul de când a fost internat în spital”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole