Web Analytics

(P) 4 motive pentru care ai nevoie de un scaun de birou ergonomic chiar de astăzi

de | 3.06.2021 11:25 | Actualitate, Economie

Indiferent că lucrezi de acasă sau de la birou, sănătatea spatelui tău este cea mai importantă. Atunci când lucrezi în fața calculatorului 6, 8 sau 10 ore pe zi, ai nevoie de un scaun de birou ergonomic care să îți susțină coloana în mod adecvat și care să te ferească de probleme precum durerile de spate, scolioza, cifoza, discartroza sau chiar hernia de disc.

Iată cele mai importante 5 motive pentru care ai nevoie de un scaun de birou ergonomic chiar de astăzi:

1. Un scaun de birou ergonomic te scapă de durerile de spate

Mulți dintre noi am ajuns să acceptăm durerile de spate din timpul lucrului la birou ca fiind normale, ca fiind consecințe inevitabile ale statului la birou. Greșit! Durerile de spate nu sunt normale și nu trebuie acceptate ca atare, indiferent câte ore stai la birou! Normal este să lucrezi fără nicio durere de spate. Știi ce face diferența între o zi de muncă cu dureri de spate și o zi de muncă la finalul căreia spatele tău este relaxat? Exact! Un scaun de birou ergonomic de calitate va face această diferență uriașă pentru coloana ta vertebrală!

2. Îți oferă reglaje și ajustări complexe

Fiecare corp este unic și are nevoie de reglaje complexe pentru o poziție corectă la birou, lipsită de dureri de spate, amorțeli de mâini sau junghiuri în umeri. De aceea, ai nevoie de un scaun de birou ergonomic care să îți permită reglaje pe diferite direcții: reglaj al tetierei, sprijin cervical, sprijin lombar, reglaj fin al înălțimii șezutului, reglaj al înălțimii și înclinației brațelor, reglaj al înclinației spătarului etc. Toate aceste reglaje te vor scăpa de dureri de spate și senzația de inconfortabil și, de asemenea, îți vor asigura sănătatea sistemului locomotor pe termen lung. Aici poți vedea o gamă largă de scaune de birou ergonomice cu reglaje complexe.

3. Un scaun ergonomic de birou îți corectează poziția

Este posibil ca în mod natural să ai tendința greșită de a sta cocoșat și de a trage umerii în față. De asemenea, este posibil să ai obiceiul nesănătos de a sta picior peste picior în timp ce lucrezi. Toate acestea sunt poziții greșite care, în timp, au puterea de a-ți produce probleme. Un scaun de birou ergonomic cu reglaje multiple îți asigură, însă, o poziție corectă și, mai mult decât atât, te învață să stai într-o poziție corectă. Vei observa că, în timp, vei deveni atât de obișnuit cu poziția corectă de stat la birou în scaunul tău ergonomic, încât o vei adopta involuntar și atunci când stai pe alt tip de scaun sau când conduci. Vei învăța să stai cu spatele drept și umerii în poziție normală, să stai cu brațele îndoite în poziție corectă și cu picioarele flexate corect.

4. Un scaun de birou ergonomic este util pentru o varietate de situații

Desigur, în afară de a lucra, un scaun de birou ergonomic îți oferă poziție corectă în multe alte situații: atunci când vizionezi un film online, când joci un joc video, chiar și când mănânci. După ce vei descoperi cât de relaxat îți simți spatele stând în scaunul tău ergonomic, nu vei mai vrea să îl înlocuiești niciodată!

Așa cum te bucuri de avantajele unui birou ergonomic sau ale unei tastaturi ergonomice, tot așa trebuie să îți pui sănătatea pe primul plan și să te bucuri de un scaun de birou ergonomic de calitate. Merită această investiție? Da, cu siguranță! Dacă încă nu ai un scaun de birou ergonomic cu reglaje multiple, te sfătuim să achiziționezi unul chiar astăzi fără să stai pe gânduri!

Atenție, însă! Nu orice scaun de birou rotativ este un scaun de birou ergonomic de calitate. Dacă scaunul pe care vrei să îl achiziționezi are ca singur reglaj maneta de înălțare și coborâre a șezutului, mai gândește-te! Mai bine faci astăzi o investiție pentru sănătatea ta, decât să constați mai târziu că ai fi putut avea o viață fără dureri de spate, însă ai ignorat sfaturile specialiștilor.

Așadar, de ce ai nevoie de un scaun de birou ergonomic? Pentru că meriți! Pentru că poți avea zile de muncă în fața calculatorului fără dureri cervicale sau lombare, fără amorțeli în mâini, fără mușchi tensionați. Pentru că reglajele potrivite pentru înălțimea și conformația corpului tău îți vor oferi cea mai corectă poziție în timpul lucrului și pentru că apoi vei adopta această poziție corectă în mod constant.

Acest lucru nu este valabil doar pentru tine, ci pentru întreaga ta familie! Și copiii tăi trebuie să stea într-o poziție corectă atunci când își fac temele pentru a evita problemele de postură în viitor!

Spune “da” zilelor la birou fără nicio urmă de durere de spate și achiziționează-ți un scaun ergonomic de calitate chiar astăzi!

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii