Web Analytics

Ovidiu Puiu: Voi lupta în Parlament pentru ca nicio persoană și nicio regiune să nu fie lăsate ”în voia sorții”!

de | 19.11.2020 10:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Profesorul universitar doctor Ovidiu Puiu susține că alocarea banilor europeni din Planul Național de Relansare și Reziliență și din cadrul financiar multianual 2021-2027 nu trebuie facută pe picior, ci cu largă consultare și maximă transparență. România are nevoie de dezvoltare pentru toți românii și nicio persoană și nicio regiune nu trebuie lăsate în voia sorții atunci când se decide repartizarea resurselor.

“Planul Național de Relansare și Reziliență este încă o necunoscută!
România are un buget din fonduri externe estimat la circa 80 de miliarde euro, din care peste 30 de miliarde euro sunt destinați instrumentului de finanțare “Mecanismul de redresare și reziliență”, pentru care este necesar a se elabora “Planul Național de Redresare și Reziliență” (PNNR), care să fundamenteze viitoarele investiții. România s-a angajat să prezinte un prim draft al PNNR în luna octombrie 2020, dar acesta nu a fost elaborat în conformitate cu calendarul anunțat.
Planul de Relansare și Reziliență este un document strategic de interes național, care are un termen de elaborare și implementare extrem de scurt. Nu vorbim despre planul unui partid, al unei părți a eșichierului politic sau al unui guvern, vorbim de Planul României și de viitorul României. La momentul de față, nu știm exact ce conține acest Plan, cine este consultat în elaborarea lui sau cum sunt stabilite prioritățile de investiții. Știm că există niște orientări europene care spun că banii trebuie să susțină digitalizarea, tranziția verde, crearea de locuri de muncă, sprijinirea tinerilor sau combaterea sărăciei; și mai știm, în acelasi timp, că nicio persoană și nicio regiune nu trebuie lăsate în voia sorții.
Ca viitor parlamentar, voi lupta pentru transparență și echilibru în distribuirea resurselor! Voi lupta pentru o Românie dezvoltată pentru toți românii,
Reducerea decalajelor urban-rural, Orașe inteligente, Creșterea autonomiei locale, Transparență în alocarea banilor europeni, și Întărirea identității naționale prin valorificarea tradițiilor locale și regioanle.
Pentru că România are nevoie de dezvoltare pentru TOȚI românii!”, afirmă Ovidiu Puiu.

 

Realizat de Asociația Jurnalul de Argeș la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii