Web Analytics
scris luni, 15.07.2024

Orașele din Belgia nu vor să găzduiască meciul cu Israel din primul tur al Ligii Națiunilor

Belgia va fi nevoită să joace meciul cu Israel în afara țării, după ce orașele au refuzat să găzduiască meciul din cauza sensibilității politice și a necesității prea multor măsuri de securitate. Federația de Fotbal din Belgia (RBFA) se consultă cu UEFA cu privire la locații alternative. BELGIA – ISRAEL, meci din Grupa A2 a Ligii Națiunilor, va avea loc pe 6 septembrie, de la ora 21:45.

Orașele din Belgia nu vor să găzduiască meciul cu Israel din primul tur al Ligii Națiunilor

Citește și: EURO 2024. Spania este campioana Europei

Din cauza războiului din Gaza, mai multe orașe belgiene, printre care Liège, Bruxelles, Leuven, Anvers și Brugge, au refuzat să găzduiască partida cu Israel. Consilierul municipal pentru sport din Bruxelles, Benoit Hellings, a declarat deja că „având în vedere situația dramatică din Gaza și șocul geopolitic pe care l-a provocat”, meciul nu se va juca în acest oraș. Acesta a afirmat că meciul implică un „risc disproporționat, chiar și cu «porțile închise»”, iar siguranța vizitatorilor, jucătorilor, cetățenilor și serviciilor de securitate nu poate fi garantată. În ciuda mai multor încercări ale Federației de a ajunge la un acord cu un oraș belgian, „diavolii roșii” vor trebui aproape sigur să joace meciul de acasă în străinătate. Belgia – Israel s-ar putea juca în Ungaria, pe stadionul care a găzduit și meciul cu România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...