Web Analytics
scris joi, 02.03.2017

Operaţiunea „Asfalt pentru iubăriţă”. Pendiuc a asfaltat un drum pentru doar 6 vile

4 TudorPendiuc CarmenLisSolicitat de Pro TV pentru o declarație, Tudor Pendiuc a susținut, în stilu-i caracteristic aburitor, că nu a avut o relaţie specială cu fosta secretară (și iubită, conform interceptărilor DNA) şi că a ordonat asfaltarea drumului cu cântec, pentru  care este trimis acum în judecată, la cererea cetățenilor din zonă. Dacă ești dispus să-i dai crezare lui Pendiuc, îți închipui că e vorba de o masă mare de cetățeni și că  el, în calitate de edil, n-a avut încotro și a trebuit să servească un așa numeros segment de piteșteni care i-a cerut, ba chiar l-a și somat, să  asfalteze drumul. Numai că noi, care nu mai punem de multă vreme preț pe minciunile fostului primar, am mers în zona Big Găvana, pe strada Seneslau, să vorbim cu „cetățenii” care l-au presat pe Tudor Pendiuc să asfalteze respectivul drum.

Operaţiunea „Asfalt pentru iubăriţă”. Pendiuc a asfaltat un drum pentru doar 6 vile

O zonă cu vile, toate dotate cu camere de supraveghere

Care drum, să vezi a naibii potriveală, duce până la mândrețea de vilă a fostei secretare Carmen Lis. Am descoperit doar câteva case, pe stânga și de-a dreapta Aleii Seneslau, pe care aproape că le putem număra pe degetele de la o mână. Locuințe de oameni înstăriți, frumoase și cochete, cu garduri înalte și cu camere de luat vederi fiecare. Iar la o asemenea priveliște de cartier rezidențial în miniatură, situat la margine de pădure, nu poți să nu constați că ai de a face cu oameni bogați și care în nici un caz nu reprezentau o prioritate socială, încât să li se asfalteze un drum moca. Și, cu toate acestea, Tudor Pendiuc a dat ordin la ADP să se asfalteze din bugetul public o bucată de stradă, în lungime de doar 506,6 mp, însă care sporea confortul celor câțiva inși înstăriți. Asta în contextul în care sute, poate mii de cereri ale piteștenilor, pentru parcări sau locuințe sociale, au zăcut ani de zile prin sertare și ignorate de fostul edil.
Încă de când am intrat pe Aleea Seneslau am fost întâmpinați de o pancartă albastră pe care era scris vizibil că ne apropiem de accesul spre o zonă privată. Am observat imediat locuințe de oameni înstăriți care au ținut neapărat să-și ascundă proprietatea de privirile curioșilor. Totul, în spatele unor garduri înalte ce nu lasă mare lucru să se vadă dinspre stradă, dar care au montate pe ele camere video ce supraveghează toată zona. Pe drum, nici țipenie de om. Totuși, într-o singură curte zărim o tânără îmbrăcată lejer, în trening, care iese după copilul scăpat afară, dincolo de gard. Observând străini curioși, probabil tocmai pentru că mai fuseseră și alții pe acolo, de când cu dosarul care le-a făcut celebră strada, tânăra înșfacă puștiul de mână și intră cu el grăbită, în casă. Urmăm firul străduței, mai mult o uliță de țară, dacă nu ar avea covor asfaltic pe ea. Nu are borduri sau șanțuri, care, de altfel, nici nu ar mai fi încăput de îngustă ce e.

Vila fostei secretare, vopsită într-un roz optimist

4 vila Carmen Lis2Străduța ne conduce, vrând – nevrând,  la casa fostei secretare, Carmen Lis, după care cotește la stânga și coboară, pe lângă blocul ANL din zonă. Vila fostei secretare, vopsită într-un roz optimist și cu obloanele trase, este chiar în buza pădurii. De vizavi  iese o doamnă drăguță, între două vârste, cu o căciulă frumoasă, de vidră. Zâmbește cu subînțeles când o salutăm și spune că nu știe mare lucru despre scandalul cu drumul asfaltat de domn’ primar pentru vrăbiuța secretară, întrucât nu vine decât în vizită pe acolo, la „nea Costică”. Apoi se îndepărtează grăbită, însă întoarce capul de mai multe ori înainte de a dispărea, în timp ce noi facem câteva poze… Este clar că nimeni nu vrea să se pună rău cu „vecina” de la primărie. Numărăm din nou casele vecinilor și aproape că ne ajung degetele de la o mână ca să ne lămurim în legătură cu „solicitările locuitorilor”. Practic, cei 500 de metri pe care i-a asfaltat Pendiuc și pentru care este și judecat nu deservesc decât şase vile, incluzând-o și pe cea a  „vrăbiuței secretare”. Dintre cele şase vile, patru aveau deja ieșire la o altă stradă cu asfalt, prin urmare nu se mai justifica și o a doua. Exact în faţa vilei lui Carmen Lis stă o nouă pancartă, pe care scrie ca un avertisment „proprietate privată”. Ca și cum nu ne era clar.

Să râdem cu Pendiuc! Fostul primar zice că e aflux de vizitatori şi autovehicule spre cele cinci vile, plus a secretarei

De altfel, chiar în declarația dată la Pro TV în chestiunea cu drumul asfaltat pentru „iubărița lui”, Pendiuc se dă de gol că a pus la dispoziție resurse din bugetul public pentru doar șase familii. „Este o situaţie, zic eu, incredibilă fiindcă pe acel drum circulă cetăţeni, circulă autoturisme, circulă autovehicule. Nu numai pentru cei care sunt în zona respectivă, cinci, şase familii, dar şi diverşi care merg în pădure, probabil, care merg în vizită la casele respective”, a precizat fostul primar pentru Pro TV. Degeaba a încercat el s-o dreagă că e un așa aflux de vizitatori și autovehicule în zonă, că mai mult s-a făcut de râs. Mai rămânea să spună că circulă și metrou pe acolo, ca circul să fie total.

Distribuie!

0 Comentarii