Web Analytics

Omul de afaceri Ştefan Lăzăroiu şi naşul său Ionuţ Ştefănescu, fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, au dat aproape 5 miliarde de lei vechi pe un Porsche din Canada pe care nu l-au mai primit

de | 19.08.2015 20:27 | Actualitate, Dezvăluiri

# Şi oamenii de afaceri mai iau ţeapă!

Ștefan Lăzăroiu, patronul de la Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș (TCC IND) a fost nevoit să se constituie parte civilă într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cu suma de 468.290,98 lei, sumă echivalentă unui Porsche 911 Turbo Cabriolet din 2008, după ce în anul 2009, nașul său, Ionuț Ștefănescu, fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, a fost păcălit de către un om de afaceri care se ocupa cu aducerea de mașini din străinătate achitându-i acestuia contravaloarea unui Porsche, mașină care nu a mai fost livrată nici până în prezent. După mai bine de cinci ani de cercetări, dosarul penal, în care firma TCC IND a fost prejudiciată, a fost trimis spre judecată la Judecătoria Pitești, primul termen al dosarului fiind stabilit la 1 octombrie a.c.
La 11 februarie 2010, Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș prin reprezentant legal, Ștefan Lăzăroiu, s-a adresat la IPJ Argeș cu plângere penală împotriva lui Sebastian Viorel Stan, administrator al SC Zona Liberă SRL, solicitând efectuarea de cercetări pentru că pe parcursul anului 2009 i-a indus în eroare pe reprezentanții TCC IND promițând acestora achiziționarea unui autobuz Porsche 911 Turbo Cabriolet din Canada în schimbul sumei de 468.290,98 lei. În 2008, Ionuț Ștefănescu, care deținea calitatea de președinte al Consiliului de Administrație al TCC IND Argeș, a luat decizia achiziționării unui autovehicul pentru firmă, prin intermediul lui Viorel Stan. Acesta dorea să cumpere autovehiculul din SUA, pe motiv că acolo prețul de achiziție era mult mai mic ca în Europa. În acest scop a fost prezentată oferta de preț de 140.000 USD pentru cumpărarea automobilului, oferta fiind acceptată. Astfel, în baza unei înțelegeri verbale fără a se încheia un contract scris, Viorel Stan s-a angajat să achiziționeze mașina, dar nu înainte de a fi achitată integral valoarea ei în acest scop fiind emise de către firma „Zona Liberă” un număr de trei facturi fiscale către societatea lui Ștefănescu, respectiv TCC-IND. În rechizitoriul procurorilor se arată că Ionuţ Ștefănescu în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al TCC IND Argeș, pentru o perioadă lungă de timp, a fost mințit că mașina a fost achiziționată, mai apoi livrată, îmbarcată pe vapor și ajunsă în port în Germania. În cele din urmă Viorel Stan a precizat că din cauza unui eveniment pe mare, containerul ce conținea mașina comandată a fost inundat și astfel autovehiculul a fost distrus în totalitate și în acest mod a început demararea procedurii de încasare a poliței de asigurare pe care ar fi încheiat-o  în urma transportului. Ionuţ Ștefănescu a constatat că actele puse la dispoziție de inculpat prin care i se prezintă că automobilul a fost achiziționat și livrat, prin document „Bill of lading” ce conținea seria de caroserie este un fals, fapt constatat prin datele primite de la Porsche Europa. În ceea ce-l privește pe cel care i-a țepuit pe reprezentanții TCC IND, Viorel Stan care este cercetat sub săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și uz de fals, acesta a putut fi audiat doar în faza premergătoare urmăririi penale, iar după ce a început urmărirea penală s-a sustras de la ea, fiind de negăsit.

Ce spun cele două părţi prejudiciate

Ștefan Lăzăroiu: „Nașul meu, Ștefănescu Ionuț, și-a dorit această mașină”

„Nașul meu, Ștefănescu Ionuț, și-a dorit această mașină. El a luat legătura cu acea persoană. Am fost odată chemat la poliție acum un an de zile deși chestia asta s-a întâmplat în 2009-2010. Ștefănescu Ionuț s-a ocupat în totalitate. Apoi a spus că se ocupă cu recuperatul banilor de la acest Sebastian. Nu-l cunoșteam personal pe Sebastian. Anul trecut m-au sunat cei de la poliție dacă ne păstrăm plângerea. Ionuț Ștefănescu nu mai este în firmă și automat am păstrat plângerea pentru că discutăm de o sumă foarte mare. Am încercat să iau legătura cu acest Sebastian, dar nu l-am mai găsit”, a explicat Ștefan Lăzăroiu, patronul de la Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș.

Lui Ionuț Ștefănescu nu-i pasă că a fost țepuit: „Prejudiciul e pe firmă, eu nu mai sunt acolo din 2011”

„Îl cunoșteam pe acesta din diverse cercuri. Cu siguranță mi-a făcut-o. Nu l-am mai văzut de când a început urmărirea penală. Prejudiciul e pe firmă, eu nu mai sunt acolo din 2011. Dl. Lăzăroiu este singurul care vă poate da mai multe detalii”, a precizat Ionuț Ștefănescu.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii