Web Analytics

OMS schimbă macazul: „Carantina îi face pe cei săraci și mai săraci”

de | 18.10.2020 21:11 | Actualitate

Schimbare de macaz la Organizația Mondială a Sănătății. După ce, chiar în August, șeful OMS felicita țări precum Marea Britanie, Franța, Coreea de Sud sau Germania pentru „folosirea tuturor mijloacelor disponibile pentru combaterea coronavirusului”, acum organizația nu mai recomandă folosirea carantinei (lockdown) pentru zădărnicirea răspândirii covid – 19.

Dr. David Nabbaro, reprezentantul Marii Britanii la OMS, a declarat că efectele carantinei sunt nefaste și că organizația sa nu recomandă folosirea lockdown-ului ca măsură principală pentru lupta împotriva covid-19.

„Noi, cei de la OMS, nu recomandăm carantina, ca principală măsură pentru a controla a virusul. Singura ocazie în care lockdown-ul este recomandat este pentru a se folosi pentru regrupare, re-echilibrare, pentru a câștiga timp pentru refacerea staff-ului medical epuizat, dar am prefera să nu se facă.

Uitați-vă ce se întâmplă în Caraibe cu turismul, din cauza faptului că oamenii nu și-au mai făcut vacanțele, ce se întâmplă cu micii fermieri din toată lumea, se pare că vom avea o dublare a sărăciei până la anul. S-a dublat numărul copiilor malnutriți, pentru că mulți copii nu și-au mai primit masa la școală, iar părinții lor sunt săraci”, a spus Dr. Nabbaro într-un dialog cu jurnalistul britanic Andrew Neil.

Dr. Nabbaro a îndemnat liderii țărilor lumii să găsească alte metode pentru a combate coronavirusul.

„De-aceea, fac un apel către liderii lumii: nu mai folosiți lockdownul ca principală metodă de a combate răspândirea virusului. Dezvoltați sisteme alternative de combatere a virusului, colaborați între voi, învățați unii de la alții. Carantina are un efect garantat: îi face și mai săraci pe cei săraci”, a adăugat el.

Citește mai departe pe r3media.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii