Web Analytics

„Oglinzile” lui Fologea reflectă istoria PRM în Argeş

de | 1.02.2018 11:30 | Cultură

17 fologeaUn an de zile i-a fost necesar musceleanului Marinică Fologea pentru a prezenta un ciclu de memorii intitulat „Mi-La şi Si-La”. De la viaţa în Armată, la experienţa ca lider UTC la ARO, în acest început de an s-a ajuns la amintirile despre frenezia vieţii politice cuprinse în volumul „Oglinzile” lansat săptămâna trecută la Centrul Social Mărcuş, din Câmpulung.

Cartea reprezintă, aşa cum a precizat preotul parohiei mărcuşene, Daniel Oprescu, „un crâmpei din sufletul unui om”, „o oglindă a zbuciumului trăit timp de 25 de ani în politică”. Şi, la lansarea volumului, au aflat despre acestea mulţi dintre cei care apar în carte, precum vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Mânzână, fost coleg la PRM cu Fologea, ca şi Adrian Bughiu sau Marian Fulga. Nu au lipsit de la eveniment nici cei din noul partid al autorului, precum senatorul Gheorghe Marin şi primarul şi viceprimarul Câmpulungului. A fost şi prilej să iasă o dispută mai mult sau mai puţin amicală despre vina PSD-ului în moartea PRM-ului.
„Oglinzile” reflectă îndeosebi perioada PAUR-PRM a lui Fologea, atunci când a fost şi consilier municipal şi a prins şi candidatură la Parlamentul European. Nu lipsesc amintiri despre Florin Piersic, Mihai Ungheanu, Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar, dar nici amănunte interesante despre două evenimente petrecute la ARO, o grevă a foamei şi o intrigă legată de privatizarea uzinei.
Ca şi la primele două volume, şi de această dată cartea a fost oferită gratuit, beneficiarii putând dona bani pentru sprijinirea Centrului Social din Mărcuş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole