Web Analytics

Ofsaid mare la managerii spitalelor din Câmpulung în înfruntarea cu pandemia

de | 9.04.2020 13:26 | Politica si Administratie

Managerii spitalelor muscelene au fost depăşiţi clar de situaţia provocată de noul coronavirus! Se intrase deja în starea de urgenţă şi ei făceau apel public pentru a obţine donaţii şi sponsorizări necesare acoperirii necesarului din ce în ce mai crescut de materiale şi echipamente de protecţie şi dezinfecţie. Aşa după cum a ripostat şi primarul Liviu Ţâroiu, managerul de la Municipal, Nicolae Alexe, a cerut sprijin de la Primărie doar după ce apelase la generozitatea publică, iar cel de la Pneumoftiziologie, Costinela Dună, a cerut ajutor în spaţiul public după ce deja Muscelul marcase primul caz de infectare cu covid-19.
Administraţia locală a alocat zilele trecute 393.000 de lei pentru unităţile spitaliceşti din Câmpulung, în vederea achiziţionării celor necesare în lupta contra coronavirusului. Doar că, aşa după cum ne-a declarat managerul Alexe, sunt probleme. Furnizorii sunt suprasolicitaţi, astfel că sunt întârzieri mari în onorarea comenzilor, asta în cazul în care firmele nu au denunţat deja contractele încheiate cu spitalele.
Banii oferiţi spitalelor provin din bugetul local, prin rectificare, fiind luaţi din suma alocată în anul 2020 pentru voucherele de vacanţă destinate angajaţilor din administraţia locală.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii