Web Analytics

Oficial Renault: „Dacia nu va fi marcă electrică în următorii cinci ani”

de | 26.07.2021 14:20 | Actualitate, Economie

Un oficial al constructorului francez de automobile a declarat, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști din mai multe țări, că Dacia nu va deveni marcă pur electrică în următorii cinci ani. Costul ridicat al bateriilor este doar unul dintre motive.

Renault, gigantul francez care deține Dacia, a îmbrățișat de mult timp electrificarea. Pentru moment, însă, viitorul electric al mărcii de la Mioveni este incert.

Potrivit lui Philippe Brunet, senior vicepreședinte Renault, „Dacia nu va fi (marcă) electrică în următorii cinci ani.” Prețul ridicat al bateriilor (care ar trebui să scadă sub 100 de dolari pe kWh, pentru a fi accesibile pentru Dacia) și al celorlalte componente sunt doar câteva dintre motive.

CITESTE SI Concept spectaculos Dacia realizat de un tânăr inginer

Până la urmă, francezii de la Renault vor transforma Dacia în marcă electrică, forțați și de noile reglementări europene.

Dacia a lansat în 2021 modelul Spring, primul vehicul electric al companiei, dar situația acestuia este diferită. Clienții îl pot achiziționa la un preț relativ redus tocmai pentru că a fost dezvoltat pe piața din China. Acest lucru nu se va mai întâmpla, după cum susține oficialul Renault.

Cel puțin pentru moment, toate mașinile electrice ale grupului Renault vor fi fabricate în Franța.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii