Web Analytics

Octavian Ştireanu: „O asemenea recunoaştere e mai mult decât binevenită”

de | 18.08.2022 12:45 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

”Jurnalul de Argeș” a inițiat, încă de anul trecut, o campanie în cinstea fostului director al Dacia, Constantin Stroe. Până acum, numeroase personalități și-au spus părerea despre necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe.
În această ediție l-am invitat pe Octavian Știreanu, fost parlamentar de Argeș, jurnalist și scriitor.

”Mă bucur – a spus domnia sa – că există o asemenea inițiativă. Este foarte important pentru orice comunitate locală să aducă în prim-plan memoria personalităților care au sfințit locul, cum se spune. Cât am fost, pentru scurtă vreme, parlamentar pentru județul Argeș, am pledat pentru o asemenea preocupare, chiar dacă nu pentru o inițiativă concret definită, cum este aceasta. Spuneam atunci că Piteștiul a cunoscut două decenii de dezvoltare industrială, între anii 1970-1990, apoi două decenii de dezvoltare socială și comercială și că ar fi fost cazul, din 2010, să urmeze două decenii consacrate dezvoltării culturale, spirituale a orașului. Inițiativa dumneavoastră cred că se înscrie în acest context, de constituire a unei memorii spirituale a orașului. Salut, deci, ideea ca numele regretatului inginer și manager Constantin Stroe să se regăsească în denumirea unei străzi sau pe o plachetă din Pitești. Este unul dintre oamenii care au contribuit la dezvoltarea industriei auto locale și naționale. O asemenea recunoaștere e mai mult decât binevenită”.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti” / Primarul de la Mioveni: „Campania este bună, am multe amintiri cu dl Stroe”

Citește și Rectorul Chirleşan propune ca strada Târgu din Vale să devină strada Constantin Stroe


Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *