Web Analytics
scris joi, 09.07.2020

Obştea Dragoslavele s-a impus teritorial în faţa Parcului Piatra Craiului

Un litigiu izbucnit în urmă cu mai mult de trei ani între una dintre cele mai bogate obști din țară și Administrația Națională a Parcului Piatra Craiului s-a încheiat luna trecută cu avantaj obținut de asociația de moșneni.
Muscelenii de la Obștea Moșnenilor Dragoslăveni au fost cei care au sesizat instanța de judecată după ce au constatat faptul că li s-a afectat proprietatea pe limita de nord a terenurilor pe care le deţin. Pe de altă parte, cei de la Parcul Piatra Craiului au susţinut că, prin planul de management şi harta aprobată de guvernanţi, limitele proprietăţilor au fost clar stabilite.
În primă fază, procesul a fost întârziat din cauza expertului topograf numit în cauză și s-a încheiat cu respingerea plângerii celor de la Obște. Doar că s-a făcut apel, iar Tribunalul Argeș a schimbat sentința civilă a Judecătoriei Câmpulung, admițând acțiunea așa cum a fost modificată de reclamantă. Iar cei de la Parcul Piatra Craiului au fost obligați nu doar să respecte limita stabilită, ci și la plata a peste trei mii de lei cheltuieli de judecată.
Probleme cu proprietățile are și comuna Dâmbovicioara, în cauză aflându-se 60,22 hectare vegetație forestieră în Dealul Sasului. De cealaltă parte în proces se află Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș și Romsilva, care au pierdut în primă instanță, la Judecătoria Câmpulung, terenul revenind UAT-ului din nordul județului.
C.I.B.

Obştea Dragoslavele s-a impus teritorial în faţa Parcului Piatra Craiului

Distribuie!

0 Comentarii