Web Analytics

Obligaţia prim-ministrului Viorica Dăncilă! Demiterea prefectului de la Argeş

de | 26.09.2019 13:37 | Opinii

Săptămâna trecută, vineri seara, mă aflam la sărbătoarea de 25 de ani de activitate a colegilor de la Curierul Zilei (încă o dată La mulți ani!) de la Restaurantul Magic, din Trivale, într-o atmosferă frumoasă și alături de mulți oameni de calitate din toate domeniile vieții sociale. La un moment dat, am ieșit pe terasa localului cu Cornel, vechiul meu coleg de muncă de la Petrochimie din anii 70 ai secolului trecut și care actualmente este Cornel Constantin Ionică, primarul municipiului Pitești. În timp ce noi vorbeam, cotropiți de nostalgie, din local iese prefectul Emilian Dragnea, se uită la noi, după care își mută nasul la dreapta și pornește băț către ieșire.
Brusc, am realizat că lumea frumoasă pe care eu o vedeam în acel moment era doar în capul meu, nu în realitate, ceva cam în genul teoriei filozofice a abatelui Berkeley, doar că acesta a mers până la concluzia că întreaga lume din afara percepției noastre este imaterială, un fel de inexistență. Brusc, am realizat că prefectul Emilian Dragnea l-a văzut pe primarul Cornel Ionică și, știind cât de mult rău i-a făcut acestuia, a crezut că nu are altă soluție mai bună decât să treacă așa, ca pe lângă un stâlp. Brusc, mi-am adus aminte că am vrut să scriu despre necesitatea demiterii pentru incompetență a persoanei care conduce departamentul juridic din Prefectura Argeș, după anularea definitivă în justiție a ordinului prefectului de suspendare a primarului Cornel Ionică. Brusc, am înțeles vinovăția uriașă și ciudată a prefectului Emilian Dragnea, susținut de PSD, față de primarul Ionică, susținut de PSD. Nu că vinovăția ar fi fost mai mică dacă oricare dintre ei ar fi fost în PNL, de exemplu. Vinovăție uriașă, subliniez, cu agravanta neasumării și recunoașterea publică a greșelii, nu doar față de primarul Ionică, plus scuzele obligatorii pentru răul pricinuit. Este o vorbă de mii de ani vechime care ar trebui să ghideze acțiunile tuturor oamenilor, inclusiv ale d-lui prefect Emilian Dragnea, care spune „ce ție nu-ți place altuia nu face”.
Ca o paranteză, n-aș fi vrut să zic numele partidului, că partidele sunt în precampanie și nu doctrina e vinovată în acest caz, însă această gravă eroare ar putea fi o explicație a faptului că USR-Plus a câștigat europarlamentarele la Pitești. Tot ca o paranteză, cam în toate partidele sunt și valuri cu ape tulburi.
Să ne reamintim că ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Ionică a fost semnat, pe 19 martie, de către prefectul Emilian Dragnea. Dar să-i reamintim d-lui prefect Dragnea că ar fi trebuit să știe că ordinul e ilegal, întrucât ziarul Argeșul, prin redactorul Claudiu Diță, scria încă din 22 octombrie 2018 că ”primarul Ionică nu poate fi demis pentru o faptă neprevăzută de lege”. Aserțiune confirmată cuvânt cu cuvânt de avocatul primarului, d-na Florenţa Jugănaru, după anularea definitivă a ordinului: „Prefectul a emis ordinul în baza unei legi care nu exista la momentul săvârşirii faptelor şi, ca atare, nu putea fi aplicată” (SursaTa).
Așadar, dacă prefectul nu știe legea care-i spune ce să facă, nu citește presa, care îi dă mură-n gură ce să facă și, în plus, are un serviciu juridic „varză cu cârnaț”, soluția e una singură: demiterea și trecerea în istorie!
Cristian VASILE

P.S. Merită scuze şi Iulian Miu, primarul comunei Ungheni, din aceleaşi motive.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnule ziarist, ce fumati ? De asta a castigat USR in Arges ca prefectul l-a suspendat pe buna dreptate pe primarul Ionica ? Jurnalul de arges a ramas acelasi ziar obedient puterii. Ca pe vremea puscariasului Nicolescu care si acum apare protejat de acest ziar. Treziti-va !