Web Analytics

„Obiectivul nostru e să terminăm pe primul loc. Nu ţine de noi dacă se poate promova sau nu…”

de | 22.11.2018 13:00 | Sport

# Interviu cu căpitanul FC Argeş, Raul Costin

# Cum comentezi victoria din deplasare de la UTA Arad, scor 1-2?
– Eu zic că a fost un meci destul de greu, cu o echipă care și-a dorit foarte mult să câștige și care are jucători foarte mulți care doresc să se afirme. Meciul a fost unul disputat de la un capăt la altul, dar, per total, eu zic că am meritat victoria.
# Care este atmosfera la echipă, având în vedere că FC Argeș nu are drept de promovare în actuala formă de organizare?
– Atmosfera între noi este foarte bună. Am venit la această echipă cu un scop, și anume să ne luptăm să terminăm cât mai sus în clasament și să ne facem datoria față de aceste culori. Nu ține de noi dacă se poate promova sau nu se poate promova. Noi dorim să câștigăm toate meciurile, să terminăm cât mai sus în clasament și să vedem ce va fi la final.
# Acesta este, așadar, obiectivul băieților…
– Obiectivul nostru este să câștigăm toate meciurile, iar dacă se poate, să terminăm pe primul loc. Eu sunt de părere că echipa merită mult mai mult decât să se zbată în Liga a doua. Dacă nu se poate anul acesta, sperăm ca la anul să ne luptăm cu șanse reale pentru promovare.

„Obiectivul meu personal este să joc cu FC Argeș în Liga I”

# Care este obiectivul tău din punct de vedere sportiv?
– Obiectivul meu personal este să joc cu FC Argeș în Liga I. Pentru asta am venit! La acel moment am vorbit cu dl. Gentea și cu dl primar și le-am spus că vreau să revin și să joc în Liga I. Le-am spus că eu cred că mai pot face acest lucru și că acesta este obiectivul meu personal și al echipei în același timp.
# La ce echipă crezi că poți ajunge în viitor?
– Deocamdată sunt la FC Argeș și nu mi-am pus problema să ajung la o altă echipă.
# Care a fost cea mai bună perioadă din cariera ta?
– De departe, cea mai bună perioadă a mea a fost cea de la FC Vaslui, între anii 2009 și 2013. Am ajuns cu FC Vaslui în grupele Europa League, ne-am bătut la titlu în fiecare an și am jucat finala Cupei României. De două ori am terminat pe locul secund în campionat… A fost o perioadă frumoasă a carierei mele!

„Nu ne interesează dacă mai joacă și altcineva pe stadionul din Pitești”

# Cum văd băieții și cum vezi tu faptul că FCSB va juca la Pitești pentru câteva etape?
– Nu este un lucru care ține de noi, de echipă, de mine personal… Suntem jucători profesioniști și trebuie să ne facem treaba la echipa la care suntem. Nu ne interesează dacă mai joacă și altcineva pe stadionul din Pitești, important este să nu ne strice nouă programul. Nu avem nicio problemă. Este terenul nostru, jucăm acasă, dar nu decidem noi cine mai joacă aici.
# Cum vezi, totuși, reacția suporterilor alb-violeți față de acest lucru?
– Nu pot discuta subiectul acesta, pentru că nu ține de mine, de noi, fotbaliștii de la FC Argeș.
# Ce le transmiți tu în calitate de căpitan al FC Argeș suporterilor alb-violeți?
– Vreau să spun că am găsit la Pitești suporteri foarte exigenți și foarte greu de mulțumit. Le mulțumim că sunt alături de noi, atât acasă, cât și în deplasare, dar eu zic că sunt destul de puțini suporteri față de ce poate clubul acesta. Ar putea fi mult mai mulți, cu toate că jocul nostru câteodată nu este cel pe care și-l doresc ei, dar important este că suntem la patru puncte de primul loc și la trei de locul al doilea. Totul s-a făcut pe munca echipei și vreau să le spun că vom juca în continuare să câștigăm meciurile. Ar trebui ca suporterii să țină mai mult cu noi și să nu mai fim criticați după fiecare meci de egalitate sau după vreo înfrângere. Cred că merităm mai mult sau, cel puțin, așa considerăm noi.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii