Web Analytics

OAMGMAMR Argeș – Modificare privind înregistrarea asistenților medicali ca persoană fizică independentă

de | 17.03.2021 09:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a adoptat, astăzi, Hotărârea nr.4/16.03.2021 care aduce modificări în ceea ce privește înregistrarea asistenților medicali ca persoană fizică independentă.

Astfel, potrivit actului menționat, pentru înregistrarea asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali la administrația financiară, în vederea dobândirii calității de persoană fizică independentă, certificatul de membru va fi însoțit de un aviz pentru înregistrarea ca persoană fizică independentă. Cererea pentru eliberarea avizului se va depune la filiala Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România la care este înregistrat în calitate de membru.

 

CITEȘTE ȘI: BCM U Pitești câștigă meciul cu CSM Miercurea Ciuc

 

După obținerea Codului de Înregistrare Fiscală (CIF), pentru a exercita profesia în calitate de persoană fizică independentă, asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali vor solicita OAMGMAMR eliberarea avizului anual.

Avizul anual pentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali care își exercită profesia ca persoană fizică independentă, se eliberează numai persoanelor care fac dovada încheierii unor contracte de prestări servicii cu unități sanitare/instituții autorizate conform legii, în vederea furnizării de servicii de îngrijiri medicale, potrivit calificării profesionale dobândite.

Informații suplimentare puteți găsi accesând secțiunea:

https://oammr-arges.ro/articole/hotarari-consiliul-national/

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii