Web Analytics

O singură firmă din România a depus ofertă pentru lotul Tigveni-Curtea de Argeş din Autostrada Sibiu-Piteşti

de | 12.09.2019 13:20 | Economie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) evaluează până la începutul lunii octombrie ofertele depuse pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeş din autostrada Sibiu-Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Astfel, 11 constructori din Turcia (4), Austria (2), Italia (2), Grecia (1), România (1) şi China (1) luptă pe contractul de două miliarde de lei.
Iată și lista ofertanților: Strabag – Austria; Porr – Austria; Aktor – Grecia; China Railway – China; Impresa Pizzarotti – Italia; Tirrena Scavi – Italia; Alsim Alarko – Turcia; Ictas Insaat şi Construcţii SA – Turcia şi Romania; Kaylon Insaat – Turcia și Mapa Insaat – Turcia.
Reamintim că CNAIR a lansat pe 9 martie a.c. licitaţia de „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”.
Obiectul contractului este reprezentat de proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelului Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de două miliarde de lei, fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, dintre care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minimum 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maximum 10 ani.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii