Web Analytics
scris marți, 18.04.2023

O româncă a fost selectată de NASA pentru experimentul „Viața pe Marte”

Prima misiune de simulare a vieţii pe Marte va începe în luna iunie, iar printre cei patru cercetători selectaţi de NASA se află şi o româncă.

O româncă a fost selectată de NASA pentru experimentul „Viața pe Marte”

Citește și: Prima femeie director din NASA a refuzat să jure pe Biblie

Anca Șelariu este microbiolog în US Navy și are doctoratul în Biomedicină la Universitatea din New Jersey. În România a absolvit Universitatea “Transilvania”, din Braşov, iar în SUA a obținut şi o bursă postdoctorală la Centrul de Cercetare Prion, Universitatea de Stat din Colorado din Fort Collins. Experiența ei cuprinde descoperirea și fabricarea vaccinurilor virale și managementul proiectelor de cercetare a bolilor infecțioase. Împreună cu alţi trei cercetători, Anca Şelariu va petrece timp de un an într-un spaţiu de 160 de metri pătrați care simulează suprafața Planetei Roșii.

Citește și: În Pitești, pachete cu alimente și masă caldă pentru oamenii fără adăpost

Spațiul include patru camere mici, două băi, o fermă verticală pentru cultivarea hranei, o sală de sport și mult nisip roșu. De asemenea, va avea o zonă pentru îngrijiri medicale, o cameră de relaxare și mai multe posturi de lucru. Va exista și o bandă de alergare pe care presupușii astronauți vor merge atașați de curele pentru a simula gravitația inferioară a planetei Marte.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită