Web Analytics
scris miercuri, 04.05.2022

„O poveste fără pereche”, peste care s-a tras apa în closete

În closetele insalubre de la “Dinastia”, ca să fim mai clari! Pensiune cariată de mucegaiul insolvenței, la fel ca și “Carmen”, celălalt stabiliment de alimentație publică și igrasie, alese pe sprânceană sau pe genunchi de conducerea IȘJ Argeș să-i găzduiască pe cei 364 de olimpici naționali la engleză. Prin amatorism și improvizație, cele două șefe ale învățământului argeșean, Alina Manea și Cătălina Dumitrașcu, ne-au făcut de râs ca județ și oraș. Acesta e adevărul!

„O poveste fără pereche”, peste care s-a tras apa în closete

Să ne gândim doar că mulți dintre acești olimpici la engleză vor pleca în lume, vor lucra în multinaționale sau la instituții internaționale, iar amintirea lor despre județul nostru va fi voalată iremediabil de experiența neplăcută trăită la olimpiada de la Pitești. Și care a fost ambalată atât de bombastic de inspectorul general al IȘJ Argeș, că faci sigur diabet după ce citești postarea plină de e-uri a doamnei Alina Manea. Știți vorba aia cu șeful care nu e… șef destul, dacă nu e și fudul.

Dar vă las să vă răsfățați cu materialul clientului: “La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ s-a scris o poveste fără pereche. O poveste în care Feții-Frumoși și Ilenele Cosânzene au fost elevii din toată țara, de la clasele VII-XII.
Și cum putea oare să fie mai potrivit decât ca acest eveniment să se desfășoare în luna în care îl sărbătorim pe Shakespeare?! Identificându-se cu Elena, Hermina sau Demetrius din «Visul unei nopți de vară», cu Prospero sau Miranda din «Furtuna», cu Balthazar sau Lorenzo din «Neguțătorii din Veneția», olimpicii naționali au interpretat unul din cele mai frumoase roluri din viața lor, acela de participanți la o competiție în care nu au existat învingători și învinși, toți fiind niște câștigători ai unei experiențe de neuitat”.

Citește și Un elev s-a plâns de experienţa neplăcută trăită la Olimpiada Naţională de Engleză de la Piteşti

Ce s-a întâmplat în realitate ați aflat din postările elevilor, că nu a fost doar unul, dar și din zecile de materiale din presa locală și națională. Fiindcă am impresia că ce i-a iritat și mai mult pe elevi, declașându-le reacția de dezaprobare, au fost fanfaronada și PR-ul deșănțat, post-eveniment, de care a uzat conducerea IȘJ Argeș. După ce că au aruncat singure cu rahat în ventilator, șefele IȘJ Argeș au făcut mare caz în dezvinovățirea lor de suma mică, 100 lei, acordată pe zi pentru cazarea și hrana unui elev. Așa este, suma este indecent de mică. Însă, dacă aveau spirit managerial, negociau cu cele două hoteluri de 4 stele din Pitești și sigur găseau înțelegere. La volume mari, așa cum înseamnă 364 de elevi, puteau caza doi sau chiar trei elevi în cameră și aveau condiții de 4 stele în buricul Piteștiului. Mai lăsau și patronii celor două hoteluri ceva de la ei și nu ne făceam de râs ca oraș și județ. Nu duceam elevii la dracu’n praznic la Bascov, obligându-i să meargă pe centură, la concurență cu tir-urile, până să ajungă la primul mijloc de transport în comun de la intrarea în Pitești. La fel, le-aș fi organizat copiilor o excursie la Curtea de Argeș, să vadă necropola unde sunt înmormântați regii României și să afle din gura arhiepiscopului povestea Anei zidite în mănăstire și a vrednicului ei soț, Meșterul Manole.

Sfătos și mare iubitor de tineri, așa cum îl știm, nu cred că ÎPS Calinic ar fi refuzat. Ba chiar le-ar fi oferit și o masă copiilor, dacă cineva ar fi știut să-i bată în ușă. Sunt tineri care poate că n-au fost niciodată la Mănăstirea Curtea de Argeș și nici nu vor mai avea vreodată ocazia, dacă viața îi va risipi prin lume.
La fel, o vizită la Uzina Dacia, unde se fabrică brandul nr. 1 al României, nu ar fi costat nimic dacă șefele IȘJ Argeș ar fi avut creativitate și credibilitate să bată la ușă și să pună o întrebare elementară: olimpicii la engleză ai României vin la Pitești, sunteți de acord să le arătați cum și unde se fabrică marca globală Dacia? Așa se fac lucrurile, nu cu țâfnă ieftină, care să-ți mascheze incompetența și amatorismul. Păcat că pentru unii dintre acești copii Piteștiul va rămâne doar orașul unde au trăit o mare umilință!

Citește și Alina Manea, inspector ISJ ARGEȘ, despre Olimpiada de Engleză:”Elevii au țesut firul narativ așa cum au știut ei mai bine”

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Mda, vrednic a mai fost mesterul Manole ca si-a omorat consoarta insarcinata zidind-o intre zidurile manastirii. Cu asemenea fel de a gandi ajung romanii sa construiasca ditamai catedrala neamului cand zidurile spitaleleor din tara se darama pe ei si pe copii lor.

    Răspuns
  2. Trebuiau copiii dusi la internatele scolare, ce hotel, ce Ramada? Avem bani de asa ceva ? Am auzit ca s-au suparat ca au fost ficateii reci ! Serios ? Trebuiau sa o cheme pe mamica sa-i incalzeasca !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită