Web Analytics

O piteșteancă a câștigat premiul de Profesorul Anului la Universitatea Kent din SUA

de | 6.12.2021 09:26 | Cultură, Actualitate

Ana Maria Wetzl, originară din Pitești, s-a mutat în Statele Unite ale Americii în urmă cu 20 de ani, alături de soţul ei.Acolo şi-a luat doctoratul în filosofie, la Universitatea din Pennsylvania, iar apoi a început să predea la prestigioasa Universitate Kent unde, în luna octombrie a acestui an, a câştigat premiul de Profesorul Anului, informează gandul.ro.

CITEȘTE ȘI: Peste 2.000 de argeșeni s-au vaccinat la maratonul din weekend

În urmă cu nouă ani, Ana Maria Wetzl a câştigat prestigiosul premiu „CCCC James Berlin pentru Disertaţie Impresionantă”, lucrarea ei fiind cea mai bună, dintre sutele trimise, de către profesori de engleză din toată America.

CITEȘTE ȘI: LOTO: Care sunt numerele câștigătoare la tragerile speciale de Sf. Nicolae

„Premiul este foarte important pentru că scoate în evidenţă munca pe care o depun cu studenţii. Am foarte mulţi colegi care sunt profesori excelenţi şi am fost tare surprinsă că studenţii m-au ales pe mine. Din câte mi s-a spus, în fiecare an Comitetul primeşte sute de nominalizări pentru profesori din toate disciplinele predate la Kent State, şi când un profesor câştigă, asta se întâmplă după nominalizări repetate. În plus, peste tot există un anumit nivel de rivalitate între diferitele campusuri ale Kent State – noi avem un campus central şi încă şapte campusuri regionale, eu lucrez la unul dintre campusurile regionale. Premiul recunoaşte că profesorii de la campusurile regionale muncesc foarte mult şi sunt apreciaţi de studenţi”, a declarat Ana Maria Wetzl,

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii