Web Analytics

O nouă propunere a Ministrului Educației: scurtarea cu o săptămână a semestrului II

de | 25.03.2021 10:07 | Actualitate

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, propune scurtarea cu o saptamana a anului scolar, fapt care ar da posibilitatea organizarii Evaluarii Nationale in a doua jumatate a lunii iunie, asa cum a fost stabilita initial data pentru acest examen. Cimpeanu anunta ca va face aceasta propunere joi, 25 martie, la discutiile cu Comitetul pentru Dialog Social din care fac parte reprezentanti ai profesorilor, elevilor si parintilor.

Ministrul Educatiei a afirmat ca a fost si ramane „unul dintre cei care sustin ca predictibilitatea este importanta in educatie” si ca a auzit criticile referitoare la decizia de decalare a Evaluarii Nationale pe care o sustin elevii de clasa a opta. In acest context, ministrul a anuntat, miercuri seara, ca va propune scurtarea cu o saptamana a semestrului al doilea, fapt ce ar permite organizarea Evaluarii Nationale la datele programate initial.

„Intelegand toate aceste lucruri, am imbunatatit varianta, cu o conditie: ca maine, in cadrul Comitetului pentru Dialog Social, in care consultam reprezentantii profesorilor, elevilor, parintilor sa se accepte reducerea cu o saptamana a celui de-al doilea semestru. Daca aceasta varianta va fi acceptata inseamna ca examenele nationale vor ramane exact asa cum au fost planificate si nu vom mai avea problema de predictibilitate.

CITEȘTE ȘI S-au suspendat tezele pentru anul școlar 2020-2021. Anunțul făcut de Ministrul Educației

Mai exact, Evaluarea Nationala pentru toti elevii clasei a opta ar urma sa inceapa pe data de 22 iunie, prima zi dupa sarbatoarea de Rusalii, si pe parcursul a trei zile, 22, 23 24.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii