O nouă facilitate fiscală pentru activitatea telesalariaţilor – introdusă în Codul fiscal

de | 28.12.2020 10:58 | Actualitate, Economie, Home

O nouă facilitate fiscală pentru activitatea salariaților care muncesc de acasă se introduce în Codul fiscal, potrivit unei legi apărute zilele trecute în Monitorul Oficial. În esență, angajatorii care dau bani telesalariaților, într-o anumită limită lunară, pentru plata utilităților și achiziția de echipamente de birou scapă de plata taxelor salariale aferente, începând din ianuarie 2021.

Totodată, cheltuielile cu telemunca au devenit cheltuieli deductibile la calcularea impozitului pe profit, începând din 24 decembrie 2020. Este vorba de o măsură inclusă în Legea 296/2020, care conține numeroase modificări fiscale. Totuși, angajatorii trebuie să se încadreze într-un plafon lunar de 400 de lei, corespunzător numărului de zile din luna în care salariatul muncește efectiv în regim de telemuncă. În acest sens, sumele pot fi date de firmă fără a fi necesară prezentarea de documente justificative din partea salariaților, potrivit avocatnet.ro. Pentru a clarifica prevederea, legea nouă include și exemple relevante de cheltuieli pentru care să se dea bani – cele cu facturile de energie electrică, încălzire, apă și internet, dar și cele pentru achiziția de mobilier și echipamente de birou.

CITEŞTE ŞI….(P) În căutare de bunătăţi pentru masa de Crăciun? Vino să le descoperi în Carmangeriile KATYON!

Totodată, se prevede că aceleași venituri sunt excluse din baza lunară de calcul a contribuției la pensii și a contribuției la sănătate, dacă se acordă tot în limita a 400 de lei pe lună. De fapt, vorbim de aceleași reguli ca în cazul scutirii de impozit pe venit și de aceleași exemple (articolul I, punctul 104 din Legea 296/2020). De când se aplică aceste reguli? Potrivit articolului VII al legii, scutirea de taxe se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, care se declară efectiv în februarie 2021.

 

sursa: avocatnet.ro

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...