Web Analytics

O nouă categorie de angajaţi va primi stimulent de risc de 2.500 lei

de | 23.03.2021 11:21 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Potrivit unei Ordonanţe de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, personalul medico-sanitar, paramedical, inclusiv personalul auxiliar, care profesează în baza altor contracte decât cele individuale de muncă şi care s-a ocupat de bolnavii COVID-19, pe durata stării de urgenţă, va primi stimulentul de risc de 2.500 lei acordat celor angajaţi în sănătate.

 

CITEŞTE ŞI: Medicii de familie, implicați în campania de vaccinare. Ce a declarat medicul Valeriu Gheorghiță

 

Mai exact, cei care îşi desfăşoară activitatea în altă formă legală de exercitare a profesiei decât în baza unui contract individual de muncă şi care au ajutat la evaluarea, transportul, diagnosticarea şi tratamentului pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 sau care s-au infectat ca urmare a activităţii prestate, pe durata stării de urgenţă, vor primi stimulentul de risc. În această categorie sunt incluşi şi cei care lucrează în cabinetele medicilor de familie, în laboratoarele de analize sau de imagistică, din ambulatoriile de specialitate, farmacii comunitare sau din cabinetele stomatologice.

 

CITEŞTE ŞI: ATACATORII CIBERNETICI AU SPART CONTUL DE FACEBOOK AL VICELUI ZAHARIA DE LA CÂMPULUNG

 

Acest personal medical va primi maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie – 14 aprilie 2020, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai 2020, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele menţionate.

În situaţia în care cei care pot primi acest stimulent au lucrat în mai multe cabinete medicale sau unităţi angajatoare, vor primi o singură sumă pentru fiecare lună, indiferent de locurile în care au profesat.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Buna ziua. Sunt farmacist , lucrez in farmacie comunitara. Noi nu vom primi acesti bani, asa ni s- a transmis astazi de la Casa de Asigurari de Sanatate Arges, intr- un mail oficial. Va primi acest stimulent doar personalul care s- a infectat cu virusul in acea perioada.
    Precizez ca am interactionat cu zeci de persoane confirmate. Nu mi se pare corect, pentru ca in acea perioada, medicii de familie au cobsultat prin telefon, dovada nr mare de retete online, dar au primit banii inca din luna decembrie a anului 2020. Farmacistii si asistentii de farmacie care au stat in fata pacientului nu au primit niciun ban.