Web Analytics
scris sâmbătă, 29.06.2024

O medalie de aur și 5 de argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

O medalie de aur și cinci de argint au obținut elevii români care au participă în aceste zile, în Antalya, Turcia, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

O medalie de aur și 5 de argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Potrivit Ministerului Educației, cei şase elevi români care au participat la olimpiadă au obținut o medalie de aur și cinci medalii de argint. Medalia de aur a fost obținută de Tudor Chelaru, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, iar medalii de argint le-au revenit elevilor: David Mathe, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș, Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București, Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași, Rareș Drăgușanu, clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București, și Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța.

Citește și: Vasile Florescu: „Cel mai bun fotbalist al țării n-a fost Hagi, ci Dobrin”

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București – deputy leader. Profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A. „Felicitări elevilor pentru performanțele deosebite, părinților pentru sprijinul necondiționat și cadrelor didactice pentru îndrumare și pregătire!”, a transmis Ministerul Educației.

La competiția care se încheie duminică participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate. Ca țară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.

Citește și: Elevi entuziaști de la „Zinca Golescu” au oferit cursuri de limba engleză copiilor din medii defavorizate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită