Web Analytics
scris vineri, 26.07.2024

O furtună solară lovește vineri Pământul. Telecomunicațiile ar putea fi afectate puternic

O furtună solară neașteptat de puternică este de așteptat să ajungă vineri și pe Pământ. Experții americani au transmis avertismente privind riscul ca rețelele electrice și de comunicații, precum și operațiunile prin satelit din întreaga lume să fie afectate.

O furtună solară lovește vineri Pământul. Telecomunicațiile ar putea fi afectate puternic

Se așteaptă ca aceasta să provoace cele mai multe perturbări vineri, la doar câteva zile după ce o întrerupere globală a sistemelor informatice cauzată de o întrerupere Crowdstrike a provocat haos în aeroporturile din întreaga lume. NOAA a declarat că pot apărea fluctuații slabe ale rețelei electrice și a adăugat ca Aurora poate fi vizibilă la latitudini înalte, cum ar fi Canada și Alaska.

Citește și: La 40 de ani, o femeie a murit de infarct la UPU de la Spitalul Judeţean

În decembrie anul trecut, cea mai mare erupție solară din ultimii ani a întrerupt temporar comunicațiile radio pe Pământ. Valul de unde electromagnetice a provocat două ore de interferențe radio în unele părți ale SUA și în alte părțiale lumii. Oamenii de știință de la National Oceanic and Atmospheric Administration au declarat că a fost cea mai mare erupție din 2017, iar explozia radio a fost extinsă, afectând chiar și frecvențele înalte.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită